Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma József napja van.
Kéri az ellenzéki pártok és Márki-Zay kapcsolatáról: Ha sikerül együttműködniük, egy politikai abszurdumot oldanak fel
2022-01-11 19:28:36
Kéri az ellenzéki pártok és Márki-Zay kapcsolatáról: Ha sikerül együttműködniük, egy politikai abszurdumot oldanak fel

Kéri az ellenzéki pártok és Márki-Zay kapcsolatáról: Ha sikerül együttműködniük, egy politikai abszurdumot oldanak fel

A politológus a Klubrádióban arról beszélt, hogy részben e felismerés miatt is kiegyezésféle alakulhatott ki az ellenzéki pártok és a miniszterelnök-jelölt közt. Az is fontos lenne, ha a botrányos ügyekben egységesen lépnének fel. Így láthatja a választó a valós potenciált az ellenzékben.

 

Nem lesz hetedik frakció, magyarán a választáson a hat, előválasztáson is részt vevő ellenzéki párt indul, a közös listát is hat jelölőszervezet jegyzi majd, mindennek köznyelvi összefoglalása és vizuális, azaz arculati megnevezése pedig az Egységben Magyarországért lesz.

 

Kéri az előválasztás sikere után komolyan tartott attól, hogy a pártok és Márki-Zay Péter egymásnak üzengetése azt eredményezi, hogy kölcsönösen lejáratják egymást ahelyett, hogy előálltak volna komolyabb programokkal. Így maradt ez 2021 utolsó két hetéig. "Szerencsére akkor észbekaptak, kölcsönös engedményeket téve" bemutatták gazdasági, egészségügyi, és oktatási programjukat. Hangsúlyozta, Márki-Zay ugyan egyéb okokból nem vett részt ezeken, de minden program esetében egyetértést fejezte ki.

 

Az is fontos, hogy a miniszterelnök-jelölt elállt a hetedik frakció felállításától. "Tehát van program, van lista, amelynek első hét jelöltje már ismert, mondhatjuk, hogy történt valami kiegyezésféle" – foglalta össze Kéri.

 

Hozzátette, Márki-Zay szerinte beláthatta, hogy "nem lehet a Fidesztől szavazókat elhódítani", mert ez a szavazótábor hitszerű struktúrában épül fel. "Akiknek a Borkaitól Völnerig tartó botránysorozat, a kormányzat szemfényvesztő trükkjeinek sorozata nem vette el a kedvét, azt senki nem fogja meggyőzni, még akkor sem, ha azt ígéri, hogy ő jobban fogja képviselni a Fidesz politikáját." Kéri szerint az ellenzéki pártoknak és Márki-Zaynak a bizonytalan szavazókért kell harcolni, akik elég sokan vannak, és úgyis ők döntik el a választás végeredményét.

 

"Semmi sincs megkésve" – állítja Kéri. olyan helyzetben kell összecsiszolódnia pártoknak és egy pártonkívüli vezetőnek, aki nem az ő "termékük". E megoldhatatlannak tűnő "politikai abszurdum" feloldására még van idő.

 

Sokkal nagyobb problémának ítéli, hogy a pártok nem egységesen lépnek fel az olyan ügyekben, mint a Völner-ügy, a Pegasus-ügy, a kormány elégtelen járványkezelése, vagy az infláció. Összehangolt lépésekkel sokkal erőteljesebb hatást válthatnak ki.

 

(A teljes beszélgetést ide kattintva hallgathatják meg)

 

 

További híreink
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Online is vehetünk autópálya-matricát
Sokan biztosan emlékeznek még azokra az időkre, amikor a benzinkúton kellett sorban állni a szélvédőre simítható, onnan aztán csak darabokban leszedhető autópálya-matri...
2024-03-14 17:32:36, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kampánya mögé.
2024-03-02 16:17:16, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az ajtók és ablakok a lakás szinte leggyakrabban használt részei, nem csoda, ha egy idő után eldeformálódnak é...
Bővebben >>