Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Két-háromszoros árdrágítással nyerészkednek a járvány miatt a Lehel téri piac hentesei
2020-03-19 10:05:00
Két-háromszoros árdrágítással nyerészkednek a járvány miatt a Lehel téri piac hentesei

Két-háromszoros árdrágítással nyerészkednek a járvány miatt a Lehel téri piac hentesei

Legalábbis egy budapesti hentesnél a Lehel piacon, ahogy az a Facebookon terjedő fotókból kiderül - egy ezressel minimum drágább, mint korábban a mellfilé: a csirkemell filé: 2798 Ft, csontos csirkemell: 2698 Ft, csirkecomb farrésszel: 1998 Ft

 

„Az arcpirító pofátlanság netovábbja! Tipikus magyar mentalitás” – írta fotóihoz a hölgy, aki március 17-én, kedden járt a piacon. Javasolja, jó lenne, ha a nyerészkedők ellen is tennének valamit, például vészhelyzetre hivatkozva bevezethetnék a hatósági árszabályozást. És a vásárlási limitet, ha már ehhez nincs meg az embereknek a kellő intelligenciája és 10-20 kilós mennyiségben hordják haza – teszi hozzá.

 

Frissítés: A XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. az alábbi közleményt juttatta el a képeket közlő 168ora.hu szerkesztőségéhez:

 

"A XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt. a Lehel Csarnok üzemeltetője. Társaságunk nem foglalkozik élelmiszer- és/vagy alapanyag-kereskedelemmel, így a kereskedők árképzésére közvetlen ráhatásunk nincsen. Arról tudunk mindenkit tájékoztatni, hogy mint üzemeltető az elmúlt közel 20 esztendőben bérleti díjemelés nem volt, és üzemeltetési díjemelést is csak az energiahordozók piaci árát, valamint inflációt alapul véve tettünk.

 

A tegnapi napon mi magunk is azt tapasztaltuk, hogy egyes kereskedők egyes termékek vonatkozásában magasabb eladási árat határoztak meg, mint az a korábbi napokban, hetekben megszokott volt. Információs csatornáinkon természetesen utánajártunk, mi az oka a magasabb fogyasztói árnak, amelyre a valós háttér és válasz az volt: magasabbak lettek a beszerzési (a vágóhídi) árak. Mivel a Lehel Csarnokban üzemel a hazai húspultok legnagyobbika, szerencsére a vásárlóknak lehetősége van a kereskedők és áruik közötti választásra.

 

Mai piaci körsétánkon nem lehetett hasonlóan magas árakat tapasztalni, jelenleg 1.998-2.400 Ft/kg áron lehet csirkemellet vásárolni a Lehel Csarnokban.

 

Más piacokról kapott információk alapján az ár a fővárosi piacok összehasonlításában egyáltalán nem kiugró, inkább átlagosnak mondható.”

 

(forrás: 168ora.hu)

 

További híreink
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Tarlós a honvédelmi miniszter feleségét szeretné főpolgármesternek
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – akit valamikor ő talált ki – viszont ismeri az önkormányzati ...
2024-03-17 11:51:59, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – a...
Bővebben >>