Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emőke napja van.
Két járművezető, két történet a 17-es villamoson
2022-05-04 20:30:58
Két járművezető, két történet a 17-es villamoson

Két járművezető, két történet a 17-es villamoson

Az egyik.

 

A járműről a vezető le kívánt szállítani egy hajléktalant, aki a felszólításnak nem tett eleget. Erre a vezető megfogta az illető csomagját és annak tulajdonosa elindult utána. Ez már elég régi bevett gyakorlat az erőszakmentes cél eléréséhez. Az esemény attól lett érdekes és számolt be róla több média, hogy az egyik utas felvette a jelenetet, amire a BKV vizsgálatot ígért.

 

Megkerestük a BKV-t, hogy mit fognak vizsgálni, amikor az általunk is látott rövid videóban a járművezető nem lépte túl a hatáskörét, csupán feltehetőleg az igazságot közölte, de nem durván. Az, ha valaki büdös és koszos és az megfelel a valóságnak, akkor nincs mit szépíteni a dolgon, a járművezető a többi utas érdekében lépett fel. Ha hatósági segítséget kért volna a helyzet megoldásához, akkor, ismerve a rendvédelem gyorsaságát, egy jó ideig lebénult volna fél Buda villamosközlekedése. Megkerestük a BKV-t, hogy a belengetett vizsgálatnak mi a célja? A terjedelmes válaszukban lényegében elismerték, hogy forgalmi helyzetben, amikor egy az utazási feltételekben foglaltaknak nem megfelelő utas tartózkodik a járművön (hajléktalan, vagy a többi utast inzultáló, esetleg ittas személy) a járművezető mindössze annyit tehet, hogy megkéri az utast a jármű elhagyására. Amennyiben ez a felhívás sikertelen, lehetősége van a BKK forgalomirányítástól intézkedést kérni, ez esetben a jármű addig nem közlekedik tovább, ami a többi utas számára jelent kellemetlenséget. Szerkesztőségünk sem a hajléktalan személyek ellen emel szót, hanem a többi utazó érdekében, ezért sem érthető, hogy mit vizsgál majd a vállalat vezetősége az adott esetben.

 

A másik.

 

Egy három gyerekes édesanya éppen eléri a 17-es villamos utolsó ajtaját. Az egyik karon ül, a másikat gyerek kocsiban tolja a harmadik, a legnagyobb már saját lábán tipeg. Az ajtó abban a pillanatban bezáródott és az istennek se akarja visszanyitni a vezető. Igaz, hogy még másik három villamosjárat is közlekedik arra, de csak a 17-es alacsony padlós, ami ez esetben eléggé fontos körülmény. A következő megállóban udvariasan megkérdezi egy utas, aki látta, hogy mi történt hátul, a jármű vezetőjét, hogy miért nem engedte, hogy a család is feljusson. A válasz az volt, hogy amikor zárta az ajtókat, még nem voltak ott. Mire az utas kifejezte elégedetlenségét, hogy nem zsákokat szállít, hanem embereket, gyermekeket. A vezető meg csak azt hangoztatta, hogy a jármű időre megy és már így is késésben van – mire az utas, éppen várakozunk, az előző villamostól be sem tudunk állni a megállóba. Ez erős mondat volt – mert a vezető nemes egyszerűséggel azt mondta, hogy az utasnak igaza van. Ezzel befejeződött a történet. senki nem vette fel kamerával, főleg nem az utasok otthagyását.

 

Kertész Z István/kép: Pigniczky András

 

 

További híreink
Lánczi András és Orbán Viktor, avagy Magyarország vége
Lánczi ma Magyarország elsőszámú állami filozófusa, úgy, hogy soha egyetlen értékelhető filozófiai cikket nem volt képes publikálni. Egyet sem.
2023-03-22 19:50:20, Hírek, Aktuális Bővebben
Lovagkeresztet kapott a „lúgosorvost” mentegető orvos
Nyulasi Tibor a büntetőperben más kollégáitól eltérően azt állította, hogy az áldozat, Renner Erika akár saját magának is okozhatott sérülést kamillateával.
2023-03-17 19:48:51, Hírek, Aktuális Bővebben
A joghurt helye a süteményekben, tésztákban
A süteményeknek számos meghatározó alapanyaga lehet, ami miatt olyan ízvilágot vagy állagot kapnak végeredményül, amit elvárunk tőlük. A joghurt nagyon sok célt szolgálha...
2023-03-17 10:30:16, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A fideszes és az MSZP-s polgármester közös javaslattal állt elő a fővárosi parkolásra. Mindkét polgármester úg...
Bővebben >>