Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Kezdetét vette a Fideszen belül háború
2014-12-19 18:26:13
Kezdetét vette a Fideszen belül háború

Kezdetét vette a Fideszen belül háború

 

Pokorni Zoltánnal, a Fidesz alelnökével kezdődött az első fejezete a Fidesz berkein belül zajló viszálynak, amikor is a politikus a HírTv P8 című műsorában azt mondta: önkorlátozást és visszafogottságot vár el képviselőtársaitól. "Ezek a kisebb-nagyobb ügyek, hogy ki milyen órát hord, ki hova jár pihenni vagy nyaralni, hogy kinek mekkora a háza, ezek nyilván az elmúlt években is tudottak voltak, de nem érdekelt senkit. Nem kötődött össze ez a korrupció vádjával. Az Amerikai Egyesült Államok kitiltása óta viszont egy ilyen metszetbe rendeződik újra ez a sok apró, egyébként korábban csak bosszantónak gondolt tény… Nem engedheti meg magának egy felelős kormánytag, vezető politikus sem ezt a fajta urizálást, ami lehet, hogy korábban elment" – fogalmazott a Fidesz alelnöke.

 

Majd Kövér László az Inforádiónak adott egy nyilatkozatott, amiben a következőket mondta: "Egyik oldalon szeretném azt feltételezni minden képviselőtársamról, pláne a kormánypártiakról, hogy minden fillért tisztességesen szereztek meg, ami rendelkezésükre áll. A másik oldalon tudom azt, hogy a közvélemény nagyobbik része mérhetetlen bizalmatlansággal fordul a politikai elit egésze felé. Harmadrészt tudom, hogy ez a bizalmatlanság nem nélkülöz minden alapot."

 

Lázár János nem sokkal Pokorni Zoltán és Kövér László nyilatkozataira reagálva azt mondta: "Pokorni Zoltán nyilatkozatát hátbatámadásnak tekintem. Olyan támadásnak, amelyet egy politikai veterán intézett a csatasorban elöl állókkal szemben. Giró-Szász Andrást, Rogán Antalt, Szijjártó Pétert és engem talált meg vele”. Lázár hozzátette: „A legsúlyosabb hibák közé sorolom a politikában, ha valaki hátba támadja az első sorban harcolókat." Lázár szerint nem a kormány népszerűtlennek tartott intézkedései, hanem a belső viszály jelent veszélyt a Fideszre. Majd Lázár János hátbatámadásnak nevezte, hogy Pokorni Zoltán több párttársát is bírálta a tehetősebb életvitelük miatt.

 

A csütörtöki napon Lázár János interjú adott a Figyelőnek, amiben kifejtette, hogy a legsúlyosabb hibák közé sorolja a politikában, ha valaki hátba támadja az első sorban harcolókat, akik közé sorolta magán kívül Giró-Szász Andrást, Rogán Antalt, Szijjártó Pétert és Habony Árpádot is. A miniszter közölte: "Jól gondolja meg egy politikai veterán, akár személyes sértődöttségből, akár politikai megfontolásból, hogy bennünket milyen mértékben gyöngít meg, mert azzal saját magát gyöngíti, vagy végzi ki." Hozzátette: "az igazi bajt az jelenti, ha a törzsszavazóink, a saját politikai véleményformálóink vagy meghatározó politikusaink bizonytalanodnak el vagy fordulnak ellenünk." Majd kifejtette: "A megjegyzésben benne van az is, hogy a politikai veteránok elszánták magukat a harmincas-negyvenes generáció megrendszabályozására. Ami nem méltányos, sőt az a meggyőződésem, hogy helytelen…. Fidesz szempontjából életveszélyesnek tartom ezeket a belső vitákat: nincs valós tartalmuk, ugyanakkor álszentek, jópofizók, bűnbakkeresők… Rossz úton jár, aki az egyéni népszerűsége érdekében szembefordul a saját pártjával, szövetségeseivel.”

 

"Mi, akik már lassan a párt veteránjainak számítunk, megtanultuk, hogy csatározás közben sem szabad elfelejtenünk, hogy milyen módon kötünk majd békét. A politikai családon belüli egyensúly megőrzése azért fontos, mert ez az egyik feltétele annak, hogy a magyar társadalomban tudjunk nyugalmat és kiegyensúlyozottságot teremteni" – Pokorni a Magyar Nemzet Online-nak nyilatkozva így reagált Lázár János Figyelőben megjelent interjújára.

 

-mezei-

Utoljára frissítve: 2014-12-19 18:25:15

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
A szépségmegőrző rutin alapjai: ránctalanítás és szemkörnyékápolás
Mindannyiunk leghőbb vágya a fiatalos, vonzó megjelenés, és ebbe beletartozik az élénk tekintet, a jól ápolt, üde arcbőr is. Ahhoz azonban, hogy mindez megvalósulhasson, ...
2024-03-28 16:53:21, Hírek, Aktuális Bővebben
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egyedülálló digitális rendezvényplatformot fejlesztettek ki a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Ka...
Bővebben >>