Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma György napja van.
Ki érti ezt..?; Most épp ledarálják a másfél éve kibővített budapesti P+R parkolókat
2018-01-22 15:00:47
Ki érti ezt..?; Most épp ledarálják a másfél éve kibővített budapesti P+R parkolókat

Ki érti ezt..?; Most épp ledarálják a másfél éve kibővített budapesti P+R parkolókat

Márciustól például az Újpest Városkapunál már csak térítés ellenében lehet majd használni az eddig ingyenes több száz P+R parkolót. A Népszava szerint a kerületi önkormányzatok gyakran hivatkoznak a szomszédos kerületek díjköteles parkolására.

 

Holott: 2016-ban még arról döntöttek, hogy az Újpest-Városkapu metróállomásnál az újpesti oldalon meglévő parkoló bővítésével létesülne új, 250 férőhelyes P+R parkoló.

 

A lap szerint Újpesten például azért válik fizetőssé a metróállomás és környéke, mert Angyalföldön már szinte az egész kerület az – ami némileg röhejes magyarázat már csak azért is, mert nem valószínű, hogy Újpest polgármestere, a fideszes Wintermantel a 30 éve rendíthetetlen szocitömb Tóth Józseftől kívánna lihegve példát venni.

 

Zuglóban is hasonlóan érveltek, mielőtt díjkötelessé tették a parkolást a Hungária körút mentén, a Városligetben, a Dózsa György úton és az Ajtósi Dürer sorban. A Népszava szerint már vizsgálják a földalatti végállomás P+R parkolójának megszüntetését is.

 

Ugyanez a tendencia a többi fővárosi kerületben is: a IX. kerület 2016-ban az Ecseri úti és a Pöttyös utcai metróállomásnál tett fizetőssé 300 P+R parkolóhelyet, és a XIX. kerületben a Kőbánya-Kispest intermodális csomópontnál is díjköteles már a parkolás.

 

Másfél éve pedig egészen másról szóltak a tervek. Akkor még arról döntöttek, hogy például a békásmegyeri HÉV-állomásnál a két oldalon létesül egy összesen 377 férőhelyes P+R parkoló.

 

Amint a csepeli HÉV-állomásnál: a már befejezett első ütem folytatásaként terveztek egy körülbelül 150 férőhelyes új parkoló a II. Rákóczi Ferenc úti oldalon.

 

A népligeti metróállomásnál a jelenleg a Volánbusz által használt tárolóteret felülépítve is parkolóházat terveztek körülbelül 400-450 férőhellyel: a Ludovika-beruházás során megszűnt P+R kapacitást kiváltására.

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>