Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Ki fog ebbe a sok stadionba járni, ha ennél még öreganyám is jobban focizik?
2014-04-17 16:44:15
Ki fog ebbe a sok stadionba járni, ha ennél még öreganyám is jobban focizik?

Ki fog ebbe a sok stadionba járni, ha ennél még öreganyám is jobban focizik?

Miközben a közeljövőben egyre másra adják át a színvonalasabbnál - színvonalasabb stadionokat kis hazánkban, a magyar foci egyre mélyebbre süllyed. Már Gibraltárral sem bírunk.


A foci lejtmenete kapcsán még  szembeötlőbb a magyar jégkorong fejlődése, ami bravúrt-bravúrra halmoz. A hokisoknak nem épülnek csarnokok, pedig azok biztosan nem konganának az ürességtől.

 

A magyar U18-as labdarúgó-válogatott bravúrral döntetlenre mentette a Gibraltár elleni mérkőzést,  így tálalja a történelmi összecsapást a szövetség honlapja.

 

Gibraltár egy városállam 30 ezer lakossal, vagyis annyian élnek az országban, mint Kiskunfélegyházán, vagy Budaörsön, területileg pedig csak 6,5 négyzetkilométernyi helyet foglal el a Földből, vagyis feleakkora mint Dorog, vagy Kistarcsa.

 

Tehát túl sok igazolt labdarúgójuk sincs, ahogy futballpályájuk sem - erre még visszatérünk -, az UEFA így csak 2013-ban vette fel tagállamai közé Gibraltárt. Azért ne menjünk el amellett, hogy a városállam felnőtt csapata bombameglepetést okozott tavaly azzal, hogy első hivatalos meccsén 0-0-t játszott a szlovák együttessel.

 

Most a fiatalok is letettek valamit az asztalra, igaz, ez a magyar futballra nézve kellemetlen, mivel az U19-es válogatottjuk már 2-0-ra is vezetett a magyar U18-as ellen, majd sikerült emberhátrányban egyenlítenünk.

 

Az MLSZ honlapjának beszámolója azzal kezdi összefoglalóját, hogy "a mieink dolgát nehezítette, hogy rossz talajú, műfüves pályán rendezték a meccset, ez nem kedvezett a kombinatív játéknak", pedig ha minden igaz, valamivel előrébb tartunk utánpótlás szinten, mint Gibraltár, de ez a különbség most nem jött ki.

 

Ugyanis a hazaiak már 2-0-ra is vezettek ellenünk, majd szépítettünk, Spandler Csaba pedig a 85. percben egyenlített. Ekkor már emberhátrányban fociztunk, de mint kiderült, "a kapujuk előtt tömörülő házigazdák fegyelmezetten védekeztek, nem hagytak területet a támadóink előtt."


"Mezőnyben jól játszottunk, már a meccs elején megvoltak a helyzeteink, de kihagytuk őket, az ellenfél pedig két egyéni hibából vezetést szerzett. Innentől futni kellett az eredmény után, mégpedig egy 8-10 emberrel védekező, foggal-körömmel küzdő ellenféllel szemben. Nagyon nehéz volt feltörni a hazaiak védekezését, és miután ilyen felállásban még sosem játszott a támadósorunk, nem volt meg a játékosok között a megfelelő összhang, sokáig meddő volt a fölényünk. A cserék után lendületesebb lett a játékunk, de az utolsó negyedórában emberhátrányban kellett futballoznunk, így végül csak az egyenlítés sikerült, a győztes gólt nem tudtuk megszerezni. A mezőnyben nyújtott játékkal elégedett lehetek, voltak jó egyéni teljesítmények is a csapatban, ugyanakkor voltak hibáink is, amelyekből sokat tudunk tanulni a későbbiekben" - értékelte a mérkőzést Pisont István.

 

Túl sokat ehhez nem lehet hozzáfűzni, most már csak azt kellene eldönteni, kire nézve hízelgő ez az eredmény.

 

Összehasonlításképp: az U18-as jégkorong-válogatott épp a napokban tette le a névjegyét, hiszen a hazai rendezésű divízió I/B-s vb-n három meccsből hármat nyertek. A szlovénokat 6-1-re, az osztrákokat 6-2-re, a lengyeleket pedig 11-0-ra verték a magyar fiúk, így Japán ellen a fejutásért lépnek jégre. Ha ez összejön, soha nem látott magasságokba jut a hokiválogatott utánpótlás szinten.

 

Két sportág, két különböző eredmény, ellentétes támogatási rendszer. Csak egy valami biztos, valahol, valami nagyon nincs rendben.


forrás: Velencei Hírhatár

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Vállalkozóként tudod, hogy neked kell döntéseket hoznod – ezzel nincs is baj, amikor a szakmádról, a vállalkoz...
Bővebben >>