Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Kiderült a vasfüggönyről: nem határzár lesz, hanem keleti nyitás
2015-06-21 19:10:21
Kiderült a vasfüggönyről: nem határzár lesz, hanem keleti nyitás

Kiderült a vasfüggönyről: nem határzár lesz, hanem keleti nyitás

Szabó László szerint a sikeres üzlet kiváló példa arra, hogy mire képes az új, integrált külgazdasági és külügyi rendszer. Hozzátette: az üzlet a nemzetközi szinten is versenyképes magyar mérnöki fejlesztés nélkül nem jött volna létre. A kormány kiemelt célja, hogy minél több magyar kis- és középvállalkozás legyen képes exportpiacra lépni - tette hozzá.

 

Puskás András, az Exim vezérigazgató-helyettese az MTI érdeklődésére közölte: a teljes beruházás értéke 5,5 millió dollár. Az Exim 1 millió dollárnyi éven belül megtérülő hitelt nyújtott az Umirs Europe Kft.-nak a kiszállítás teljes költségének megtérítéséhez. Ez lehetőséget teremt arra, hogy egy éven belül 5 szállítási periódusban vigyék az eszközöket Türkmenisztánba - tette hozzá.

 

 

Az Exim feladata, hogy a magyar exportőröket támogató, hatékony hitelezési konstrukciót nyújtson - közölte. Tájékoztatása szerint az Exim üzleti aktivitása 66 százalékkal nőtt tavaly 2013-hoz képest, az idei eddigi számok alapján pedig a tavalyi évhez képest megkétszerezik az üzleti aktivitást.

 

Szilágyi Zoltán, az Umirs Europe Kft. ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a türkmén határőrség részére építik ki a rendszert, a Türkmenisztán és Afganisztán közötti határ ezer kilométeres szakaszán. Ismertetése szerint a saját innováció alapját egy jelfeldolgozó központ alkotja, amely képes érzékelni, ha valaki átvágja a kerítést, vagy átmászik rajta. A központi egységektől érkező adatok kiértékelését a Molaris Kft. által fejlesztett felügyeleti szoftver valósítja meg. A rendszer első ütemének szállítása a jövő héten indul.

 

Közölte, a 2007-ben alakult, kültéri védelmi érzékelők és komplett rendszerek fejlesztésére, gyártására specializálódott cég elsősorban európai piacra értékesít, de Dél-Amerikába, Indiába,  Oroszországba is szállít.

 

Szabó László arról is beszélt, hogy a türkmenisztáni kapcsolatok élénkülnek, gazdasági vegyes bizottság alakult. Szavai szerint a keleti vagy a déli nyitás kapcsán látni kell, hogy Magyarország Európa része, azért nem nyíltak kereskedőházak Nyugat-Európában, mert az unión belül vagyunk.

 

 

 

 

 

További híreink
A szépségmegőrző rutin alapjai: ránctalanítás és szemkörnyékápolás
Mindannyiunk leghőbb vágya a fiatalos, vonzó megjelenés, és ebbe beletartozik az élénk tekintet, a jól ápolt, üde arcbőr is. Ahhoz azonban, hogy mindez megvalósulhasson, ...
2024-03-28 16:53:21, Hírek, Aktuális Bővebben
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben
Az egyik legnépszerűbb megoldás ablakok, erkélyajtók esetében: a bukó-nyíló nyitásmód
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghatározza a kényelmet, a komfortot és a használat egyszerűségét...
2024-03-27 10:19:44, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Modern társadalmunkban egyre gyakoribb probléma a visszér kialakulása. A vénák kitágulása és torzulása megnehe...
Bővebben >>