Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Kiegészítés a BKK által kiadott hétvégi villamosjárat tereléséhez
2018-06-22 15:26:52
Kiegészítés a BKK által kiadott hétvégi villamosjárat tereléséhez

Kiegészítés a BKK által kiadott hétvégi villamosjárat tereléséhez

Az eredeti közlemény részlete:

 

A 19-es és a 41-es villamos közlekedése június 20-án (szerdán) és 21-én (csütörtökön) módosul: a 19-es villamos Kelenföld vasútállomás M felől a Rudas Gyógyfürdőig jár. A 41-es villamos a Rudas Gyógyfürdő és a Szent Lukács Gyógyfürdő között a 17-es és az 56A villamos vonalára terelve, a Krisztina körút–Széll Kálmán tér–Margit körút útvonalon közlekedik. A villamosok által nem érintett szakaszon a Szarvas térig meghosszabbított útvonalú 109-es busszal utazhatnak.

 

Június 22-én (pénteken), 23-án (szombaton), 24-én (vasárnap) és 25-én (hétfőn) a Rudas Gyógyfürdő és a Szent Lukács Gyógyfürdő között a 17-es és az 56A villamos vonalára terelve, a Krisztina körút–Széll Kálmán tér–Margit körút útvonalon közlekedik. A kimaradó szakaszon június 22-én 8:30 előtt és 16:30 után, valamint 25-én egész nap a Szarvas térig meghosszabbított útvonalú 109-es busszal utazhatnak.

 

Az általunk javasolt egyértelműsítés:

 

Nem egyértelmű, hogy péntektől hétfőig a 19-es villamos is terelve közlekedik, nem csak a Kelenföld és a Rudas fürdő között. A közleményből az sem derül ki egyértelműen, hogy a jelzett időszakban a Krisztina körúton három villamosjárat, a 19-es, a 41-es és az egyébként is arra járó 56-56A is közlekedik. Szintén nincs egyértelműsítve az, hogy szombaton és vasárnap egyáltalán nincs meghosszabbított 109-es autóbusz, tehát Dél-Buda felől tömegközlekedéssel nem lehet megközelíteni például a Batthyány teret. (Ez a probléma már korábbi hétvégén is fennállt.)

 

Hiányzik az ismertetőből az is, hogy amikor van a Szarvas térig meghosszabbított 109-es autóbusz, akkor célszerű a villamosok Szarvas téri megállójában erre a járatra átszállni. Szintén félrevezető lehet, hogy a terelés útvonalánál a 17-es viszonylatot adják meg elsőként, holott a Rudas fürdőtől egy jó darabon az 56-56A vonalára terelve közlekednek a 19-es és a 41-es villamosok és csak a Déli pályaudvar után fonódnak össze a 17-es járattal.

 

Mivel a BKK munkatársa a telefonban tett észrevételeink alapján nem tartotta szükségesnek a közlemény módosítását – mi ezt az olvasóinkkal megismertetjük.

 

Kertész Z István

További híreink
A dezertőr, mint politikai playboy – kommentálta Magyar Péter felbukkanását a PHSZ
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseket vett fel - állítja az immár politikai párttá szerveződött ...
2024-03-26 18:23:19, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Dobrev Klára szerint nem Magyar Péter kell Magyarországnak
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, miután többtízezres tömeget tudott összehívni március 15-én B...
2024-03-17 11:52:01, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Tarlós a honvédelmi miniszter feleségét szeretné főpolgármesternek
A volt főpolgármester szerint Vitézy Dávid semmihez sem ért a közlekedésen kívül, Szentkirályi Alexandra – akit valamikor ő talált ki – viszont ismeri az önkormányzati ...
2024-03-17 11:51:59, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Varga Judit lemondott igazságügyi miniszter volt férje még a Demokratikus Koalíció vezetését is megrengette, m...
Bővebben >>