Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gyárfás napja van.
Kinek az érdeke…?; Mégis engedélyezi Pintér a rasszista vonulást a Toroczkai-féle szervezetnek
2019-05-18 11:24:28
Kinek az érdeke…?; Mégis engedélyezi Pintér a rasszista vonulást a Toroczkai-féle szervezetnek

Kinek az érdeke…?; Mégis engedélyezi Pintér a rasszista vonulást a Toroczkai-féle szervezetnek

Ennek ellenére végül bár hivatalosan a vonulást nem engedélyezte, de tudomásul vette a keddi demonstrációt a rendőrség.

 

A látszat kedvéért Toroczkai még háborog egy sort a közösségi oldalán a jogkorlátozás miatt, de mérget vehetünk rá, hogy amennyiben a demonstrációra zöld utat kaptak, a masírozás sem marad el.

 

Minden vagy kéttucatnyi roma és civil jogvédőt s szervezetet késztetett arra, hogy pénteken nyílt levélben forduljanak Pintér Sándorhoz a botrányszagú esemény leállítása miatt:

 

„Tisztelt Miniszter Úr!

 

Bizonyára Ön is értesült róla, hogy a Mi Hazánk Mozgalom demonstrációt és vonulást szervez jövő keddre Törökszentmiklóson, aminek nem is titkoltan az a célja, hogy a romák megfélemlítésével és provokációjával szavazatokat szerezzenek a választás hajrájában.

 

A városi rendőrkapitányság végül a vonulást nem, de a demonstrációt engedélyezte, ami több ponton is súlyosan megkérdőjelezhető.

 

A szélsőséges párt és az általa létrehívandó nemzeti légió ugyanis bevallottan a már betiltott magyar gárda örökébe kíván lépni, egyfajta paramilitáris önkéntes rendvédelmi alakulatként. Mindez nemcsak, hogy ellenkezik a hatályos jogszabályokkal, de súlyosan aláássa a rendvédelmi szervek és a Belügyminisztérium, így az Ön tekintélyét is, hiszen azt a benyomást kelti, hogy az állam szervei nem urai a helyzetnek.

 

A körülmények tegnap éjjel még súlyosabbra fordultak ebben a pattanásig feszült helyzetben: egybehangzó információk szerint ugyanis ismeretlen – de a tetteik alapján nagyon is ismerős – férfiak több autóval behajtottak a törökszentmiklósi romák lakta városrésze és ott rasszista jelszavak kíséretében fenyegették az ottlakókat.

 

Tisztelt Miniszter Úr!

 

Ebből elég! Nyomatékosan kérjük, szabjon gátat a szélsőséges erőszaknak és védje meg a magyar állampolgárokat, bőrszíntől függetlenül! Nem ismétlődhet meg az az időszak, ami a magyar gárda vonulással kezdődött és a romák elleni sorozatgyilkosságba torkollott! Nem engedheti meg Ön, hogy a településen a provokációk hatására polgárháborús helyzet alakuljon ki!

 

Követeljük, hogy vonják vissza a Mi Hazánk Mozgalom keddi rendezvényének engedélyét és a rendőrség pedig fokozott figyelemmel őrizze a békét Törökszentmiklóson!”

 

Valakinek nagyon fontos, hogy még a jövő hétvégi választás előtt elcsattanjon egy-két pofon, amire hivatkozva megvédheti az országot…

 

(forrás: szabadhir.hu)

További híreink
Karácsony az élen, Olga fut még: holnaptól start s nemsokára eldől, hogy ki dől el
Karácsony Gergely az MSZP-Párbeszéd jelöltje került az első helyre a főpolgármester-jelölti előválasztás szavazólapján, őt a Momentum aspiránsa, Kerpel-Froniusz Gábor köv...
2019-06-19 10:45:53, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Nem kérdezhetett Szél Bernadett Gulyás Gergely miniszter parlamenti meghallgatásán
Szél Bernadett független országgyűlési képviselő ma a Parlament Igazságügyi bizottságában kérdéseket szeretett volna feltenni Gulyás Gergelynek, a miniszterelnökséget vez...
2019-06-18 18:10:18, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Végre...: Új autókat kapnak a miskolci futballisták
Megújul a DVTK labdarúgócsapatának teljes autóparkja. A csütörtöki sajtótájékoztatót követően megtörtént a 25 Volkswagen ünnepélyes átadása is.
2019-06-18 10:42:14, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szabad gravitáció címmel látható Varga Rita festőművész kiállítása a Pécsi Galériában.
Bővebben >>