Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Kirúgták a bécsi magyar nagykövetség vezető diplomatáját, mert nyilvánosságra került Orbánék dőzsölése
2022-08-23 11:29:25
Kirúgták a bécsi magyar nagykövetség vezető diplomatáját, mert nyilvánosságra került Orbánék dőzsölése

Kirúgták a bécsi magyar nagykövetség vezető diplomatáját, mert nyilvánosságra került Orbánék dőzsölése

Kirúgták a bécsi magyar nagykövetség egyik vezető diplomatáját – értesült a Válasz Online. Az eset még augusztus 13-án történt, az oka pedig az, hogy kiszivárogtak Orbán Viktor bécsi látogatásának részletei.

 

A hónap elején az Azonnali számolt be a több szempontból is rendhagyónak minősülő kormányfői kiruccanásról, amelyet – nem is minden alapot nélkülözően – rongyrázásnak minősített. A cikk szerint még az osztrák felet is meglepte a magyar delegáció nagysága és azok a külsőségek, amelyek közepette a követség megszervezte a találkozót. A portál forrása úgy fogalmazott, hogy „a népes stáb biztosan tekintélyt sugall, de ilyen eszközökkel ma már jellemzően Európától jóval délebbre és keletebbre találkozni csak a diplomáciában”.

 

Meglepő volt például, hogy a miniszterelnök látogatását ottalvósra szervezték, holott egy kormányfői konvoj két óra alatt Bécsbe tud érni Budapestről. Többek között ezért is gondolta azt a portálnak nyilatkozó forrás, hogy inkább egy kedélyes kirándulás volt ez Orbánnak, semmint munkalátogatás.

 

A Válasz Online információi szerint a cikk megjelenése után néhány nappal azonnali hatállyal mondtak fel a követségen dolgozó diplomatának, majd nem sokra rá a Külügyminisztériumtól is elküldték. A külügy a lap kérdéseire nem válaszolt, ám a Válasz bécsi forrásoktól úgy tudja, hogy az ügyet vizsgáló nemzetbiztonságiakat elsősorban az érdekelte, honnan szivároghatott ki információ Orbán bécsi útjának körülményeiről, valamint a washingtoni történetről.

 

Ezen utóbbiról korábban mi is beszámoltunk, itt annyi történt, hogy az ottani magyar követség egy fiatal diplomatáját egy szerinte rosszul sikerült Fox TV-s interjút követően rendelt haza Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter. További kapcsolat a bécsi követségen zajlott vizsgálaton felül a történetek között, hogy mindkettőt az Azonnali írta meg.

 

 

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
A szépségmegőrző rutin alapjai: ránctalanítás és szemkörnyékápolás
Mindannyiunk leghőbb vágya a fiatalos, vonzó megjelenés, és ebbe beletartozik az élénk tekintet, a jól ápolt, üde arcbőr is. Ahhoz azonban, hogy mindez megvalósulhasson, ...
2024-03-28 16:53:21, Hírek, Aktuális Bővebben
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Harmadik Színház 2022 decemberében bemutatott Csirkefej előadását a szakma, a kritikusok és a közönség...
Bővebben >>