Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Kisfaludy államtitkár szerint elég lesz télen 20 fokra fűteni az osztálytermeket
2022-08-16 18:56:07
Kisfaludy államtitkár szerint elég lesz télen 20 fokra fűteni az osztálytermeket

Kisfaludy államtitkár szerint elég lesz télen 20 fokra fűteni az osztálytermeket

A 20 Celsius-fok az a minimális hőmérséklet, ami a nevelési-oktatási intézmények működéséről szóló kormányrendelet szerint szükséges. A jelenleg kialakult helyzet miatt a köznevelési helyettes államtitkárt kérdezték, ezt mennyivel lehet meghaladni az idei évben az iskolákban. A válasza egyszerű: 20 fok fölött nincs szükség további fűtésre.

 

Már csak pár hét, aztán újra iskolapadba ülnek a gyerekek, így egyre aggasztóbb a kérdés, hogy hány fokban kell majd lenniük az osztálytermekben, illetve mivel is lesz az iskola épülete felfűtve. Az ELTE TTK mellett már sok más oktatási helyszín, köztük rengeteg vidéki általános iskola is fontolóra vette, hogy online oktatásra állnak át, ezzel elkerülve a megnövekedett rezsiárakból eredő plusz költséget.

 

Miután a Belügyminisztérium nemrég felszólította a hazai iskolákat, hogy mérjék fel, át tudnak-e állni fatüzelésre, Tényi Istvánt az a kérdés foglalkoztatta, mennyivel szükséges a jogszabályba foglalt, 20 Celsius-fokos hőmérséklet fölé haladni majd az idei tanév során. Kérésére a köznevelési helyettes államtitkár, Kisfaludy László válaszolt: „az intézmények működéséről szóló kormányrendelet által előírt 20 fok „kielégítése esetén további fűtést nem szükséges biztosítani”.

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>