Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Kiss Gergely: Életem a játék - megjelent az olimpikon vízilabdázó önéletrajzi könyve
2014-07-21 14:32:48
Kiss Gergely: Életem a játék - megjelent az olimpikon vízilabdázó önéletrajzi könyve

Kiss Gergely: Életem a játék - megjelent az olimpikon vízilabdázó önéletrajzi könyve

Életem a játék címmel megjelent Kiss Gergely háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó önéletrajzi könyve, melyet a Nedbál Miklós, Dobos Sándor, Serényi Péter szerzőhármas alkotott meg.



A három ötkarikás aranyérem mellett világ- és kétszeres Európa-bajnok Kiss a csütörtöki sajtóbemutatón a szerzőkkel együtt beszélt a kötet megszületésének fontosabb állomásairól, és néhány, a könyvben olvasható emlékezetes történetet is felidézett. A 320 oldalas kiadványban a Racionet-Honvéd balkezes szélsője pályafutása legszebb pillanatait, s a nagy mérkőzésekhez kapcsolatos érdekességeket elevenítette fel



A könyv szerkezete három fejezetre tagolódik, amelyeket a három újságíró szerző Kiss Gergely külön korszakaira osztotta: Nedbál Miklós a gyerekkort, Dobos Sándor a válogatottság éveit, míg Serényi Péter a London utáni éveket mutatja be. Kiss Gergely életrajzi könyve a Libri Könyvkiadónál szerezhető be.

"A sportról, a vízilabdáról és a pályafutásomról szól ez a könyv. A háttér országot akartam bemutatni: a felkészülést, a rengeteg munkát és a fontos találkozók mögötti érzéseket, történeteket, eseményeket, amik a közönség számára nem láthatók" - mondta a 36 éves Kiss Gergely.

 

 

 

A műben több korábbi játékostársa, edzője is megszólal, többek között a szintén háromszoros olimpiai bajnok Kásás Tamás, Benedek Tibor, a kétszeres ötkarikás aranyérmes Fodor Rajmund, Gergely István, valamint a válogatottat háromszor olimpiai győzelemig vezető korábbi szövetségi kapitány, Kemény Dénes.

 

 

 

"Ketrecharcos vagy!"


A szerzőknek a könyv megírásához mindösszesen 8-10 találkozóra volt csak lehetőségük Kiss Gergővel, s így születtek meg a könyvben olvasható érdekes történetek. Nedbál Miklósnak volt Gergővel egy rendkívüli élménye is, mivel olykor körülményes volt időpontot egyeztetni. Volt, hogy május 1-jén tudtak csak beszélgetni egy Határ úti kis kocsmában.

 

 

„Beültünk oda, majd egyszer csak megjelent két nagy szatyorral egy kissé illuminált személy, és közölte, hogy ő felismeri Gergőt: 'Ketrecharcos vagy!', mondta magabiztosan. Végülis, majdnem eltalálta...”– mesélte a könyv debütálásán Nedbál Miklós.

 

A beszélgetés alkalmával a címválasztással is tudtak foglalkozni, s elsőre nem feltűnő apróság lett a könyv címlapján, hogy nem Kiss Gergely, hanem Kiss Gergő szerepel a címben. Gergő elmondta, hogy azért ezt választották, mert az évek során az újságírók átkeresztelték Gergőnek, annak ellenére, hogy az anyakönyvben Kiss Gergelyként van.

 



"Ebben a könyvben nőttem fel"


Kiss Gergely életének fontos pillanatain és történetein kívül, majdhogy harminc családtag, barát és csapattárs is beszél a könyvben a Gergővel kapcsolatos élményeiről, köztük felesége és édesanyja, Benedek Tibor, Carlo Silipo, Für Anikó és Simon Kornél is.

 

 

 

 

Lévai Balázs, a Ybl csapatának szakosztály-igazgatója - aki szintén vízilabdázott és jelenleg is aktívan edz - elmondta, hogy a könyv olvasása közben azért még ő is megdöbbent egy-egy történeten, annak ellenére, hogy "ebben a könyvben nőttem fel". A könyvben szerepel számos történet, amely bemutatja az „ebben a közegben nőttem fel” sportolói világát az olvasóknak: „ez a történet igazi példaként állhat ma nagyon sok gyerek, sőt, nagyon sok felnőtt előtt is, a tartásról, a kitartásról és a küzdeni akarásról” - mondta a könyv szerkesztője, Angyalossy Eszter.

 

 

 

 

Mezei

Képek: facebook.hu, vlv.hu

Utoljára frissítve: 2014-07-21 14:32:18

További híreink
Jó páros-e a niacinamid és a C-vitamin?
A rövid válasz: igen! Nemcsak, hogy bátran kombinálhatod ezt a két szuper összetevőt, de bátorítunk is rá, ugyanis ezen bőrápoló kombináció esetében nem kell kompromisszu...
2024-03-27 10:28:13, Hírek, Sport Bővebben
Nem mindig az igazi a legjobb!
Persze folyamatosan azt halljuk mindenhonnan, hogy mindig ragaszkodjunk az eredetihez, ne érjük be másolattal, ne elégedjünk meg ócska utánzatokkal, azért bátran merjük á...
2024-03-21 16:36:52, Hírek, Sport Bővebben
Új dolgokat próbálna ki? Íme, pár tipp, hogy levetkőzze félelmeit!
Úgy érzi, hogy érdekli a különféle örömök világa, elege van a megszokott együttlétekből, valami többre, valami különlegesebbre vágyik? Akkor itt az ideje, hogy új dolgo...
2024-03-21 16:12:18, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Bal...
Bővebben >>