Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Kiszivárgott Gyurcsány levele: Ne az ellenzék vitájáról szóljon a kampány!
2013-09-18 11:31:02
Kiszivárgott Gyurcsány levele: Ne az ellenzék vitájáról szóljon a kampány!

Kiszivárgott Gyurcsány levele: Ne az ellenzék vitájáról szóljon a kampány!

Az egyéni választókerületekben, amelyeket az MSZP és az Együtt-PM fölosztott egymás között, sorra lépnek föl a két párt képviselőjelöltjei, "a baloldal közös jelöltjé" -nek nevezve magukat.

 

Információink szerint a Demokratikus Koalíció aktivistái komoly fölháborodással fogadták, hogy a másik két párt nem csak az ellenzéki megállapodásból, hanem immár a baloldal köréből is ki akarja rekeszteni őket. Megbízható DK-s forrásunk szerint Gyurcsány Ferenc pártelnök ezzel kapcsolatban az alábbi szövegű levelet intézte a párt tagjaihoz:

"Kedves Barátom!

Sokan fordultatok hozzánk felháborodással amiatt, hogy az MSZP és az E14-PM saját országgyűlési képviselőjelöltjeit megtévesztő módon „a baloldal közös jelöltje”-ként jeleníti meg. 

Felháborodásotokat értem, hiszen a demokratikus ellenzék nyilvánvalóan nem azonos az MSZP – E14-PM-mel. Mégis higgadt magatartást ajánlok. Nem javaslom, hogy sehova nem vezető vitába menjünk bele. Legyetek jobbak, mutasson a Demokratikus Koalíció Orbán-rendszerével szemben világosabb, keményebb alternatívát. Szerintem ez a helyes válasz. 

Ha már itt tartunk, hadd írjak még valamit. Miután elmaradt az ellenzék teljeskörű összefogása, amit mi mind a mai napig igénylünk, nyilvánvalóan versenyhelyzet alakult ki a demokratikus oldalon is. Ettől még vigyáznunk kell egymásra. A fő ellenfél Orbán Viktor és rendszere. Politikai kritikánk középpontjába őt kell helyezni. Ugyan érdemes megmutatni, hogy miben különbözik a DK álláspontja az MSZP és az E14 véleményétől, helyes ha ezt látják és értik a választók, de minden erővel el kell kerülni, hogy a választási kampány az ellenzéken belüli vitákról, és ne az Orbánnal szemben mutatott alternatíváról szóljon. 

Budapest, 2013. szeptember 18.

Barátsággal: 

Gyurcsány Ferenc"



-naan-

Utoljára frissítve: 2013-09-18 11:34:07

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
A szépségmegőrző rutin alapjai: ránctalanítás és szemkörnyékápolás
Mindannyiunk leghőbb vágya a fiatalos, vonzó megjelenés, és ebbe beletartozik az élénk tekintet, a jól ápolt, üde arcbőr is. Ahhoz azonban, hogy mindez megvalósulhasson, ...
2024-03-28 16:53:21, Hírek, Aktuális Bővebben
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Határtalan lehetőségek az agykutatás hónapján kognitív képességeink fejlesztésére.
Bővebben >>