Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma György napja van.
Kiütötte a sör a fideszes politikusnőt
2018-04-16 11:58:56
Kiütötte a sör a fideszes politikusnőt

Kiütötte a sör a fideszes politikusnőt

Senki személyiségi jogait nem sértheti meg a Heineken vörös csillaga, ha személyében nem érintett, azaz nem üldözte a kommunista-szocialista rezsim. De még akkor se.

 

Hiába perelte a vörös csillag használatáért a Heinekent Menczer Erzsébet, a bíróság elsőfokú ítélete szerint a fideszes képviselőnek nincs igaza, írja a kisalfold.hu.

 

A Heineken mitológiai érveléssel riposztozott: a tűz, a víz, a levegő, a föld és az ötödik - a sörgyártó szerint az ötágú vörös csillag a négy plusz egy elemet jelképezi, ráadásul már 1889 óta használják, így semmi köze az önkényuralmi szimbólumhoz.

 

A céggel szemben pert indító fideszes politikus, Menczer Erzsébet (felperes) viszont azzal érvelt, hogy a magyarsághoz kapcsolódó személyiségi jogait sérti a vörös csillag márkajel, amely Magyarországon kikezdhetetlenül a kommunizmust juttatja az emberek eszébe. Azt a rendszert, amely sokak mellett őt és a családját is üldözte.

 

A Győri Törvényszék bírája szerint Menczer személyiségi jogait a polgári törvénykönyv szerint csak akkor sérthetné meg a Heineken, ha a felperes személyében is érintett lenne. Erről viszont nincs szó.

 

Egészségére.

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A különböző nyílászáróknál különösen fontos az, hogy milyen módon lehet őket kinyitni. Ez nagymértékben meghat...
Bővebben >>