Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Kiválasztott, kormánybarát egyházfiak áldhatták meg a szent focilabdát
2019-11-08 16:11:33
Kiválasztott, kormánybarát egyházfiak áldhatták meg a szent focilabdát

Kiválasztott, kormánybarát egyházfiak áldhatták meg a szent focilabdát

Öt egyház képviselői mondhattak áldást az új stadionra, és a rendezvény végén a római katolikus egyház képviselője szentelte fel az Arénát. Gábor György vallástörténész eltöprengett a történteken:

 

„A zsidó és a keresztény bölcsek súlyos tévedés áldozatai. Tudniillik mind az eljövendő világból (olám ha-bá), mind – teszem azt – a Szent Ágoston által leírt Isten országából egyszerűen kifelejtették a labdarúgó stadiont.

 

Ezt az eszkatológiai és üdvtörténeti tévedést rekompenzálandó jelent meg öt magyarországi egyház vezető képviselője, lelkészek, rabbik a Puskás Aréna megáldásán, amelynek során a római katolikus püspök fel is szentelte az intézményt.

 

Több dolgot nem értek. Miért csak öt egyház képviselői mondtak áldást az arénára? Öten még egy focicsapat felét sem képesek kitenni. Az Országgyűlés 27 egyházat tekint bevett egyháznak, s nem csak a fenti ötöt. Nincs okom feltételezni, hogy a magyar kormány a bevett egyházakat is kedvére és ízlésére megkülönböztetné, hiszen ez súlyosan alkotmányellenes, azaz Alaptörvény-ellenes magatartás lenne.

 

Miért nem hívták meg mind a 27 bevett egyház képviselőjét? Ha másért nem, hát azért, mert huszonhét egyházi képviselőből már kijönne két focicsapatra való, s még a kispadra is jutna belőlük tartalék.

 

Mindenesetre, ahogy elnézem az öt egyház képviselőjét a Puskás Arénában (s milyen érdekes, nem épp egy kórház vagy egy oktatási intézmény felszentelésén, ha már…), az az érzésem támad, hogy éppen egy sztadionnyi (στάδιον, stadium) távolság, vagyis 600 láb, azaz körülbelül 160-170 méter választja el őket ebben a pillanatban a saját hitüktől.”

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándék...
Bővebben >>