Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma József napja van.
Kivégezték, mert elbóbiskolt
2015-05-14 10:18:11
Kivégezték, mert elbóbiskolt

Kivégezték, mert elbóbiskolt

Dél – koreai titkosszolgálati értesülések szerint Hjon Jong Csol védelmi miniszternek azért kellett meghalnia, mert elbóbiskolt egy katonai rendezvényen, amelyet Kim Dzsong Un is kitüntetett jelenlétével. A mostanában még a szokásosnál is morcosabb észak – koreai diktátor ebből azt a következtetést vonta le, hogy az egykori tábornok, akit nem egészen egy évvel ezelőtt maga léptetett elő, nem adja meg neki a kellő tiszteletet. Sürgősen eltávolíttatta hát tisztségéből, majd április 30-án kivégzőosztag elé állította. Az ítéletet légvédelmi fegyverrel hajtották vége.

 

A dél–koreai Yonnap hírügynökség szerint a kivégzést több száz embernek is végig kellett néznie. Az ilyesfajta borzalmas látványosságok egyébként hétköznapinak számítanak Észak – Koreában. E tekintetben a rendszer teljesen demokratikus: az egyszerű, vidéki tanító, az írástudatlan földműves és a legmagasabb rangú párthivatalnok ugyanakkora eséllyel juthat erre a sorsra, ha egyszer bűnösnek találtatik. Idén áprilisban Kim jobban teljesített, mint általában: a dél- koreai hírszerzés értesülései szerint 15 magas rangú tisztviselőt végeztetett ki, mert azok állítólag megkérdőjelezték hatalmát, tekintélyét.

 

 

Egy, az észak-koreai politikai elithez tartozó disszidens, akinek nemrég sikerült Dél- Koreába szöknie, mostanában szivárogtatta ki azt a hírt is, hogy Kim még saját nagynénjét is megmérgeztette. Az ugyanis, oktondi módon egyre gyakrabban kérte számon unokaöccsétől, miért tétette el láb alól férjét, Csang Szong Teket. A nagynéni szerint ez nem volt a legmegfelelőbb mód a rokoni hála kifejezésére: a nagybácsi ugyanis korábban mentora volt Kim Dzsong Un-nak. Más kérdés, hogy később egyre kellemetlenebbé vált a pufók diktátor számára, különösen, amikor, kínai mintára óvatos reformokat kezdett szorgalmazni. Azonban, Kim mentségére legyen mondva, mégsem kutyákkal tépette szét, amint azt a korábbi híresztelések állították, hanem, ahogy a Washington Post írta, tisztes, sortüzes kivégzéssel adta meg a módját. Vajszívű ember lévén még özvegyének is megkegyelmezett volna, ha az nem zaklatja folyton tapintatlan kérdésekkel.

 

Megfigyelők szerint Phenjan példát akar statuálni magas rangú tisztségviselői tömeges kivégzésével. Mint Michael Madden Észak-Korea-szakértő elmondta a Reutersnek, Kim Dzsong Un azért láthatja szükségesnek az egyre drasztikusabb lépéseket, mert úgy érzi, az észak-koreai vezetés felső és középső szintjén nem tisztelik eléggé. Jóllehet úgy tűnik, hatalma és az ország stabilitása egyelőre nincs veszélyben, ha ez a tendencia folytatódik, változások is várhatók. Mivel ezek nem biztos, hogy békésen zajlanak, ideje lenne egy dél- koreai vészterv kidolgozásának is.

 

 

Andy Orbán évértékelőjén szundikált el, miközben ugyanis Orbán Viktor tizenhetedik évértékelőjén arról beszélt éppen, hogy milyen külpolitikai nehézségekkel küszködik az ország, Andy Vajna filmproducer, aki a helyszínen hallgatta a beszédet, elszunyókált. Pár perc után úgy tűnt, felébredt, majd megint behunyta a szemét. Ezt többször is megismételte a beszéd alatt. Reméljük jól van.

 

kisskati

További híreink
Milyen deszkát használjunk otthoni barkácsoláshoz?
Számtalan megoldás közül lehet választani, de egyáltalán nem mindegy, hogy melyik számít a leghatékonyabbnak, melyik felel meg igazán az igényeinknek és mivel a legkönnye...
2024-03-14 17:40:46, Hírek, Aktuális Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Aktuális Bővebben
Novák Katalin utódját máris hazugságon kapták
Az államelnök apja csak egy szimpla náci szimpatizáns, szélsőjobboldali és antiszemita vidéki ügyvéd volt, nem a kommunista terror ártatlan áldozata – fogalmazott a Hvg36...
2024-03-02 16:17:20, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Pécsi Tudományegyetem, mint konzorciumvezető és hat konzorciumi partnere (HUN-REN Kísérleti Orvostudományi K...
Bővebben >>