Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Illés napja van.
Kivégezték, mert elbóbiskolt
2015-05-14 10:18:11
Kivégezték, mert elbóbiskolt

Kivégezték, mert elbóbiskolt

Dél – koreai titkosszolgálati értesülések szerint Hjon Jong Csol védelmi miniszternek azért kellett meghalnia, mert elbóbiskolt egy katonai rendezvényen, amelyet Kim Dzsong Un is kitüntetett jelenlétével. A mostanában még a szokásosnál is morcosabb észak – koreai diktátor ebből azt a következtetést vonta le, hogy az egykori tábornok, akit nem egészen egy évvel ezelőtt maga léptetett elő, nem adja meg neki a kellő tiszteletet. Sürgősen eltávolíttatta hát tisztségéből, majd április 30-án kivégzőosztag elé állította. Az ítéletet légvédelmi fegyverrel hajtották vége.

 

A dél–koreai Yonnap hírügynökség szerint a kivégzést több száz embernek is végig kellett néznie. Az ilyesfajta borzalmas látványosságok egyébként hétköznapinak számítanak Észak – Koreában. E tekintetben a rendszer teljesen demokratikus: az egyszerű, vidéki tanító, az írástudatlan földműves és a legmagasabb rangú párthivatalnok ugyanakkora eséllyel juthat erre a sorsra, ha egyszer bűnösnek találtatik. Idén áprilisban Kim jobban teljesített, mint általában: a dél- koreai hírszerzés értesülései szerint 15 magas rangú tisztviselőt végeztetett ki, mert azok állítólag megkérdőjelezték hatalmát, tekintélyét.

 

 

Egy, az észak-koreai politikai elithez tartozó disszidens, akinek nemrég sikerült Dél- Koreába szöknie, mostanában szivárogtatta ki azt a hírt is, hogy Kim még saját nagynénjét is megmérgeztette. Az ugyanis, oktondi módon egyre gyakrabban kérte számon unokaöccsétől, miért tétette el láb alól férjét, Csang Szong Teket. A nagynéni szerint ez nem volt a legmegfelelőbb mód a rokoni hála kifejezésére: a nagybácsi ugyanis korábban mentora volt Kim Dzsong Un-nak. Más kérdés, hogy később egyre kellemetlenebbé vált a pufók diktátor számára, különösen, amikor, kínai mintára óvatos reformokat kezdett szorgalmazni. Azonban, Kim mentségére legyen mondva, mégsem kutyákkal tépette szét, amint azt a korábbi híresztelések állították, hanem, ahogy a Washington Post írta, tisztes, sortüzes kivégzéssel adta meg a módját. Vajszívű ember lévén még özvegyének is megkegyelmezett volna, ha az nem zaklatja folyton tapintatlan kérdésekkel.

 

Megfigyelők szerint Phenjan példát akar statuálni magas rangú tisztségviselői tömeges kivégzésével. Mint Michael Madden Észak-Korea-szakértő elmondta a Reutersnek, Kim Dzsong Un azért láthatja szükségesnek az egyre drasztikusabb lépéseket, mert úgy érzi, az észak-koreai vezetés felső és középső szintjén nem tisztelik eléggé. Jóllehet úgy tűnik, hatalma és az ország stabilitása egyelőre nincs veszélyben, ha ez a tendencia folytatódik, változások is várhatók. Mivel ezek nem biztos, hogy békésen zajlanak, ideje lenne egy dél- koreai vészterv kidolgozásának is.

 

 

Andy Orbán évértékelőjén szundikált el, miközben ugyanis Orbán Viktor tizenhetedik évértékelőjén arról beszélt éppen, hogy milyen külpolitikai nehézségekkel küszködik az ország, Andy Vajna filmproducer, aki a helyszínen hallgatta a beszédet, elszunyókált. Pár perc után úgy tűnt, felébredt, majd megint behunyta a szemét. Ezt többször is megismételte a beszéd alatt. Reméljük jól van.

 

kisskati

További híreink
Vörös Hegedűsök
A lyoni Les Violons Rouges vendégszerepel Maglódon.
2018-07-18 02:56:39, Hírek, Aktuális Bővebben
Izraelbe utazik Orbán, miután antiszemitának tartott médiavezetőt nevezett ki
Orbán Viktor miniszterelnök szerda délután hivatalos látogatásra Izraelbe utazik, ahol Benjamin Netanjahu miniszterelnökkel és Reuven Rivlinnel, Izrael Állam elnökével is...
2018-07-17 11:11:38, Hírek, Aktuális Bővebben
Pussy Riot: Ismét börtönben az anarchista orosz művészcsapat
Egyformán 15 napos börtönbüntetést kapott az a négy személy, aki megzavarta a labdarúgó-világbajnokság vasárnapi, francia-horvát döntőjét Moszkvában. A bíróság emellett a...
2018-07-17 11:11:37, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Labdarúgó Világbajnokság: Anglia-Belgium 0-1
Bővebben >>