Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
K.O. – Nem az Audit ütötték ki a győriek, hanem az országos sztrájkbizottságokat
2019-01-31 11:00:49
K.O. – Nem az Audit ütötték ki a győriek, hanem az országos sztrájkbizottságokat

K.O. – Nem az Audit ütötték ki a győriek, hanem az országos sztrájkbizottságokat

 

Az Audi Hungaria Zrt-vel kötött egyezség legfontosabb pontjai között említette a 18 százalékos, de legalább 75 ezer forintos alapbéremelést, ami január 1-től 15 hónapra szól, valamint azt is, hogy a választható béren kívüli juttatás mértékét 400 ezer forintra emelik idén, és ez az érték marad 2020-ban is.

 

Ilyen sikert évtizedek óta nem tudott elérni egyetlen hazai szakszervezet sem. Pedig igény volna rá.

 

A győriek bebizonyították sajnos, hogy nem pofázni kell, hanem cselekedni. Az ő sikerük a hazai szakszervezetek kudarca – hiába a nagy dérrel-dúrral s nádihegedűvel utcára hívott kisebb-nagyobb tömegek csinnadrattája a budapesti belvárosban, ha az arra hivatott szervezetek semmi másra nem képesek mindezek után, mint azt várni, hogy kegyeskedik-e szóba állni velük az adott illetékes minisztérium vagy sem.

 

Persze nem kegyeskedik – de ha mégis, frissen pörkölt kávét szürcsölgetnek egyetértőleg a melegbarna faborítású miniszteriális irodákban.

 

Két hónap alatt sem sikerült a lojálisan hangos szakszervezeteknek elérnie a magyar kormánnyal szemben, amit a győriek egyetlen hét alatt elértek – érvényesítették akaratukat a felettük állókkal szemben.

 

A hazai szakszervezeteknek nem abban kellett volna versenyezniük, hogy melyiküket tünteti ki a kormány a tárgyalásos cicaharccal, hanem egyszerűen el kellett volna érniük, hogy egyetlen hétre leálljon a szállítmányozás, a vasúti forgalom, a pedagógiai szolgáltatás vagy legalább Budapest tömegközlekedése.

 

Minden más csak duma, ködevés, porhintés, maszatolás – Győr bebizonyította, hogy nem pofázni kell, hanem cselekedni.

 

Ezt az esélyt elszalasztotta az országos szakszervezeti háló, a dolgozókat nem tudták sem nem akarták feltüzelni, meggyőzni, érdemi eredmények kivívására, magyarán a kormány térdre kényszerítésére hívni. A politikusoknak maradnak az álforradalmi szelfik, miközben kétszeresére drágul már a krumpli is és marad a cinikus megalkuvások sora változatlan, amit kiválóan jellemez egy tüntetéseket kommentáló cinikus, de tényszerű poszt:

 

„Keresek félmillát, leszarom a demokráciát, legközelebb is a fideszesekre szavazok...”

 

(forrás: szabadhir.hu)

 

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ha kaptunk már valaha ékszert ajándékba, akkor valószínűleg a mai napig pontosan emlékszünk rá, hogy kitől, mi...
Bővebben >>