Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Koltay Gábor él-hal a Hősök terén
2016-06-08 19:10:12
Koltay Gábor él-hal a Hősök terén

Koltay Gábor él-hal a Hősök terén

A mellékelt reklámanyagban olvasom, hogy „a jelenetek és a dalok közelebb hozzák a fiatalokhoz a történelmet, az időseknek pedig segítenek felidézésében, egyfajta élő történelemkönyvbe lapozhatnak bele a résztvevők a Hősök terén.”

 

Mint tudjuk, ugyanezzel az esztrádműsorral, ugyanezen a helyszínen hozsannázott Koltay Gábor 1985. április 4-én, hazánk felszabadulásának jeles ünnepét megülve, most pedig az 1956-os forradalom 60. évfordulójának évében, június 17-én, Nagy Imre és társai újratemetésének másnapján ünnepel sok-sok pénzért, jókedvben, bőségben. Hol a gyilkosoknak állítja ugyanazt az emléket, hol az áldozatoknak.

 

Aztán nézem az előadók névsorát: van itt például a pártállami időkben az állambiztonságnak jelentő ügynök, van itt a fideszes rendezvényeken állandó biológiai háttérül szolgáló rocker, és van, aki hol az Európai Unióhoz való csatlakozáskor, hol az arról való leválás reményében harsogja el önfeledt áhítattal rendre ugyanazt a giccset a vén Európáról, a büszke nőről és az ő olasz csizmájáról.

 

Nos, igaz a promóció: ez a műsor tényleg élő történelemkönyv arról az elviselhetetlen országról, amelyet már rég elkerül a Damaszkuszi út, ugyanis az azon haladó nagy átalakulók is immár hányingert kapnak az itteni oda-vissza-oda-visszaalakuló sokaság rettentő turbulenciája láttán.

 

Koltay Gábornak pedig üzenem, hogy már csak három évet kell várnia, s a 2019-es év neki, valamint kimagasló művészetének rajongói és nagyvonalú támogatói számára egyszerre lesz aranybánya és Eldorádó, Kánaán és földi Paradicsom. Ugyanis egy nap kihagyásával kétszer is megrendezheti ugyanezt a csodás élő magyar történelemkönyvet: 2019. március 19-én dicsőítheti Magyarország német megszállásának 75. évfordulóját, két nappal később, március 21-én pedig a Tanácsköztársaság kikiáltásának 100. évfordulóját.

 

Ugyanezekkel az előadókkal, ugyanazon a helyszínen, ugyanannak a boldog publikumnak.

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Megoldás Mozgalom (MEMO) “Mintatelepülés” címmel indított pályázatot azoknak a leendő polgármestereknek, aki...
Bővebben >>