Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Költségvetés elleni tiltakozás – Banánköztársaság és Orbán majomkirály
2014-12-14 19:51:08
Költségvetés elleni tiltakozás – Banánköztársaság és Orbán majomkirály

Költségvetés elleni tiltakozás – Banánköztársaság és Orbán majomkirály

 

A "60ezren a MAGÁN nyugdíjukért" elnevezésű Facebook-csoport által szervezett tüntetésen Vajda Zoltán főszervező a téren összegyűlteknek arról beszélt, hogy a költségvetés az "igazság pillanata", a költségvetéssel dől el, mit is akar Orbán Viktor miniszterelnök. Szerinte a mostani "négymillió szegény" mellé jön még majd egymillió, a költségvetés elfogadásával egyebek mellett megszűnik a rendszeres szociális segély és az élelmiszerek is drágulni fognak.


Vajda: Ez az, amit Orbán, mint egy csimpánzkirály húzott ki a seggéből, és a majmaival fogadtatja majd el


Ez nem Magyarország, hanem egy banánköztársaság költségvetése - hangoztatta az Együtt-PM politikusa, Vajda Zoltán. A beszédében Vajda kiemelte a sértett munkavállalókat, az M0-son kívül lakókat, a drogos újságírókat és sorra vette az elmúlt pár nap történéseit. A politikus szerint a tervezett magyar költségvetés olyan lesz, mint amit "egy csimpánzkirály húzott ki a seggéből, és a majmaival fogadtatja majd el",  majd felszólította Orbán Viktort, hogy "Takarodj, mondom takarodj!" A Fideszt úgy értékelte, mint egy betegséget, miszerint "ez egy burjánzó kórság, ami megfertőzte, és kezdi legyőzni hazánkat. A Fidesz egy agresszív betegség, ami a hitünket rágja szét."

 

Vajda tett egy kis múltidézést, méghozzá egy 2006-os beszédből, amit maga Orbán Viktor mondott a költségvetéssel kapcsolatban, aki Abraham Lincoln egyik mondását felelevenítve azt mondta: "be lehet csapni kevés embert sokáig, be lehet csapni sok embert rövid ideig, de nem lehet sok embert sokáig becsapni."

 

Nagy Emília középiskolai tanár, az Oktatói Hálózat aktivistája azt mondta: nem hagyják, hogy a költségvetéssel veszélybe sodorják a magyar társadalom jövőjét. Mint mondta, tömegeket akarnak kiszorítani a minőségi oktatásból. Szerinte kiváltság lesz gimnáziumba járni és csak a szerencsés diákok juthatnak majd a felsőoktatásba. Nagy Emília szerint, "aki szerencsés, az egyszer használatos szakmunkás lehet, aki nem, az mehet egyenesen a híd alá."

 

 



Székely: Az összes kisiskolás nem ér nekik annyit, mint Matolcsy unortodox álalapítványai


Székely Tamás, az Autonóm Szakszervezetek Szövetségének elnöke szerint a rossz kormányzás teszi "elviselhetetlenné" az életet az országban. Hozzátette, hogy sok dolgozó ma életveszélyben van, mivel a kormány elvette a korkedvezményes nyugdíjat. Kifejtette, hogy "Németh Szilárd azt gondolja, ha ő ötven évesen képes a meleg Parlamentben gombokat nyomogatni, akkor egy munkás is tud napi 12 órát a futószalag mellett gürcölni."

 

"A legnagyobb merényletek egyetlen törvényben, a 2015. évi költségvetésben sűrűsödnek". Az összes ipari dolgozó, szociális munkás, bölcsődei dolgozó, pedagógus és közalkalmazott "nem ér nekik" egyetlen focistadionnyi pénzt - fogalmazott Székely Tamás. 

 

Gulyás: Lássuk be, Viktor, ez nem a te őszöd, de könnyen ez lehet a te Őszödöd!


Gulyás Balázs, a Százezren az internetadó ellen elnevezésű szerveződés vezetője arról beszélt, hogy Orbán Viktor becsapta az embereket, hiszen azt ígérte, hogy nem lesznek megszorítások, ehhez képest "burjánzanak" az újabb és újabb adók. "A világ egyetlen országa vagyunk, ahol még a szappanra is különadót vetettek ki" - tette hozzá. Majd Gulyás azt hangoztatta, hogy "Lássuk be, Viktor, ez nem a te őszöd, de könnyen ez lehet a te Őszödöd!"

 

Szerinte nem csak a költségvetéssel csapták be az embereket, hanem például a devizahitelek forintosításával is. Azt is hangoztatta, hogy az amerikai kitiltási botrány arra hívja fel a figyelmet, hogy "velejéig korrupt a rendszer". Szólt arról is, hogy a tervezett útdíj bevezetését, az M0-ás fizetőssé tételét még a fideszes városvezetők is ellenezték, ezért azt vissza kell vonni. A tömeg a demonstráció ideje alatt többször azt skandálta: "Európa"; "Viktátor"; "Nem hagyjuk"; "Demokráciát". A tüntetésen nemzeti színű zászlókat és szakszervezeti lobogókat lehetett látni.


Fotók: Huszti István/Index

 

-mezei-

Utoljára frissítve: 2014-12-14 19:50:32

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
A szépségmegőrző rutin alapjai: ránctalanítás és szemkörnyékápolás
Mindannyiunk leghőbb vágya a fiatalos, vonzó megjelenés, és ebbe beletartozik az élénk tekintet, a jól ápolt, üde arcbőr is. Ahhoz azonban, hogy mindez megvalósulhasson, ...
2024-03-28 16:53:21, Hírek, Aktuális Bővebben
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Sajnos gyakran hallani rémhíreket főnökök garázdálkodásáról, ahogy pokollá teszik a munkavállalók életét. Bárm...
Bővebben >>