Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Komoly bajban az extravagáns Tesla-vezér Elon Musk
2018-09-28 11:09:22
Komoly bajban az extravagáns Tesla-vezér Elon Musk

Komoly bajban az extravagáns Tesla-vezér Elon Musk

Elon Musk még augusztus 7-én Twitter-bejegyzésben jelentette be, hogy privatizálja a jelenleg tőzsdén lévő vállalatot, és 420 dolláros árfolyamon kivezetné a tőzsdéről, amihez megvan a szükséges tőke is. A SEC kérdésére sem volt hajlandó azonban közölni, hogy honnan, miből fedezi a vállalati részvények felvásárlását.

 

Musk bejelentése után a Tesla részvényeinek értéke azonnal szárnyalni kezdett, de ez hamarosan zuhanásba fordult, amikor kiderült, hogy nincs meg a fedezet a privatizáláshoz, a Tesla-vezér pedig közölte, hogy meggondolta magát.

 

Amerikai lapok akkor kínai befektetőt vagy befektetőket sejtettek a háttérben. A cég részvényesei polgári peres eljárást indítottak, arra hivatkozva, hogy Elon Musk félrevezette őket, és így tetemes anyagi veszteséget voltak kénytelenek elkönyvelni.

 

Harvey Pitt, a SEC korábbi vezetője azt mondta a CNBC hírtelevíziónak, hogy a SEC keresete büntetőeljárást is vonhat maga után, és ez esetben pénzbüntetéssel vagy akár szabadságvesztéssel is sújthatják Muskot.

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>