Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Kordonbontás a Szabadság téren
2014-04-08 20:23:10
Kordonbontás a Szabadság téren

Kordonbontás a Szabadság téren

Tüntetést szerveztek kedd estére a Szabadság térre civilek és a demokratikus pártok. 

 

A helyszínre a Demokratikus Koalíció (DK) elnökségi tagja, Kerék-Bárczy Szabolcs jelentett be sajtótájékoztatót és flashmobot, ugyanis, mint arról korábban beszámoltunk, Orbán Viktor előzetes ígéretével ellentétben - miszerint Húsvét után folytat párbeszédet az érintettekkel az emlékmű kérdésében - elkezdték felállítani Gábrielt és társait. 

 

A tüntetésen körülbelül 300 ember vett részt, köztük  Tolerancia Facebook-csoport tagjai, Liberális és DK-s politikusok, aktivisták. A Demokratikus Koalíció politikusai - Molnár Csaba és Kerék-Bárczy Szabolcs - elkezdték bontani az emlékművet körülvevő kordont, végül a tömeg segítségével le is bontották azt. 

 

"Késve érkezett a rendőrség a kamerás autóival, hogy felvegye, ki mindenki tiltakozott a náci emlékmű ellen a Szabadság téren. Felesleges ismeretlen tettes ellen eljárást indítani, hogy elbontottuk a szobor körüli kerítést. Mi voltunk, demokraták. Én is, és még sokan mások..." - írta Molnár Csaba, a Demokratikus Koalíció alelnöke a Facebookon. 


Fotó: Facebook



A rendőrség azért nem avatkozott közbe a kordonbontásba, mert a szervezőknek az elején azt mondták, hogy ha nem tesznek kárt a kordonokban és nem tulajdonítják el őket, akkor nem fognak közbeavatkozni - nyilván senki nem akarta hazavinni emlékbe a kordonokat, így senkinek nem esett bántódása. 

 


A helyszínen még jelen van néhány tüntető, akik azt skandálják: "nem hagyjuk!"



fotó: index, Facebook

Utoljára frissítve: 2014-04-08 21:22:03

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek m...
Bővebben >>