Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Körözött bűnöző bizniszelt az erzsébetvárosi önkormányzati ingatlanokkal
2019-10-05 12:49:17
Körözött bűnöző bizniszelt az erzsébetvárosi önkormányzati ingatlanokkal

Körözött bűnöző bizniszelt az erzsébetvárosi önkormányzati ingatlanokkal

Erzsébetvárosban közel 500 önkormányzati tulajdonú ingatlan áll üresen, ezek jelentős része lakhatatlan állapotban. Ezeket tehát meglehetősen nyomott áron lehet értékesíteni, ám ebben nem közvetlenül a kerület, hanem egy bizonyos Tóth István volt a legaktívabb, aki közvetlenül keresett meg befektetőket az önkormányzati bérlakások eladása miatt.

 

Tóth Istvánt a fővárosi kerületi Fidesz egyik „intézőembereként” ismerik, Facebook-oldala alapján közvetlen kapcsolatban állt Vattamány Zsolt polgármesterrel, Rónaszékiné Keresztes Mónikával, Bajkai Istvánnal, a Fidesz kerületi országgyűlési képviselőjével, és a párt helyi elnökével, Orbán Viktor miniszterelnök és családtagjai ügyvédjével.

 

A férfinak a feltárt történet szempontjából legfontosabb ismeretsége Benedek Zsolttal van, aki Bajkai István helyi bizalmasa, erzsébetvárosi képviselő, és a pénzügyi és kerületfejlesztési bizottság elnöke. Közösen számos alkalommal buliztak együtt, amiről fotókat is közzé tettek.

 

Tóth azzal házalt ugyanis, hogy nyomott áron, 300-350 ezer forintos négyzetméteráron kínált eladásra önkormányzati bérlakásokat, az érdeklődőktől pedig lakásonként 500-500 ezer forint "előleget" kért, hogy kapcsolatain keresztül biztosítsa, hogy ők nyernek az önkormányzat által a lakásokra kiírt pályázaton. A pénzt a források szerint azért kérte, mert többen is dolgoztak az üzleten./.../

 

Tóth és a fentebb említett Benedek Zsolt kapcsolata azért figyelemre méltó, mert a képviselő által vezetett bizottság 50 millió forint alatti ingatlanok értékesítését közgyűlési döntés nélkül is értékesíthet.

 

Tóth ellen a körözést idén júliusban rendelte el a rendőrség csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt. A Partizán információi szerint 49 lakással házalt, mondván, segít a reménybeli vásárlóknak „a vagyonkezelő és önkormányzat felé történő közvetítésben”.

 

Tóth Istvánnak egyelőre nincs nyoma – idézi a leleplező riportot a 168ora.hu.

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Van, amikor egészen banális dolgok miatt nincs esélyünk a munkavállalásra abban a pozícióban, amire áhítozun...
Bővebben >>