Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Kósa kommentálta a Kiss-ügyet: nem kellett volna
2016-05-11 15:31:17
Kósa kommentálta a Kiss-ügyet: nem kellett volna

Kósa kommentálta a Kiss-ügyet: nem kellett volna

„Bármilyen esetben, ha ön egy földön fekvő emberbe belerúg, akkor a rendőrség letartóztatja könnyű testi sértésért minimum. De egy labdarúgó meccsen, adott esetben ezért lehet, hogy még szabadrúgás sem jár. Mert a bíró úgy ítélte meg, hogy az eset olyan, ami miatt mehet tovább a játék.” – véli Kósa Lajos.

 

Szél Bernadett, az LMP társelnöke viszont úgy véli: inkább húzzon el a hímsoviniszta politikus a közéletből. Közösségi oldalán az alábbi nyilatkozatban tiltakozott:

 

„Kósa Lajos távozzon a közéletből, a kormánypártok pedig álljanak ki és tisztázzák a helyzetet: vagy erősítsék meg, hogy az egész Fidesz egyetért a frakcióvezetőjükkel vagy kérjenek bocsánatot.

 

Mert ha szexuális erőszakról van szó, a „játék’ nem mehet tovább, mindenhol egységesen érvényesek a szabályok és nem az áldozat a felelős. Hetek óta döbbenten hallgatja az egész ország Kiss László és tettestársai ügyét, napról napra derülnek ki borzalmasabbnál borzalmasabb részletek, szülők tömegei teszik fel maguknak a nagy kérdést, hogy vajon az én gyermekemmel történt-e bármi, vajon mi megy az uszodákban, edzőtermekben, a versenysportban.

 

Mindeközben mi a jogszabályok változtatását javasoljuk a gyermekek védelmében, másik ellenzéki párt vizsgálóbizottságot kezdeményez, egyetértünk, támogatjuk, mindenki teszi, amit tud -- erre jön a Fidesz és közli, hogy bocs, versenysportoknál ez már csak ilyen. Sajnos Kósa szavait nem lehet máshogy értelmezni. Tudjuk, hogy a frakcióvezető szokott fura sajtótájékoztatókat tartani, de amit ma tett ez már nem ez a kategória: itt csoportoson, rendszerszinten művelt nemi erőszak-sorozatról van szó és mindennek elhallgatásáról -- erre egyszerűen nem lehet az a válasz, hogy ha a bíró úgy ítéli meg, a „játék’ megy tovább.

 

Ha egy ilyen ügy napvilágra kerül, a kormány kutya kötelessége, hogy megvizsgálja, mennyire fertőzött a rendszer, és teljesen mindegy, ki kezdeményezi a vizsgálóbizottságot; a tárcáknak és a parlamentnek meg kell nézni, hol van hiba a jogszabályokban és hol kell erősíteni a védelmet, és nem az alapján kell dönteni megszavazásról vagy leszavazásról, hogy ki nyújtotta be a javaslatot; a politikusoknak és a közéleti szereplőknek, véleményformálóknak pedig a nők és gyermekek védelme érdekében kell fellépni.

 

És ez nem attól függ, hogy ki van kormányon és ki ellenzékben. Aki ezt és ennek fontosságát nem érti, az nem alkalmas, annak mennie kell, mert semmi jót sem hoz erre az országra.”

 

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek m...
Bővebben >>