Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Ferenc napja van.
Kósa Lajos elismerte, hogy a Belügyminisztérium beszerezte a Pegasus kémszoftvert
2021-11-04 19:21:29
Kósa Lajos elismerte, hogy a Belügyminisztérium beszerezte a Pegasus kémszoftvert

Kósa Lajos elismerte, hogy a Belügyminisztérium beszerezte a Pegasus kémszoftvert

Sok részlet még mindig évtizedekre titkosított, ráadásul Kósa szerint a megfigyelt személyekkel kapcsolatban "senki nem fog konkrét választ kapni" – írta a hvg.hu.

 

Az elmúlt évek legkomolyabb lehallgatási botrányát szellőztette meg egy nemzetközi oknyomozó együttműködés keretében a Direkt36. Mint kiderült, számos országban ismert újságírók, üzletemberek és ügyvédek százainak mobiltelefonjára telepíthették az izraeli NSO Group Pegasus nevű kémszoftverét, amit minden jel szerint a magyar állam is bevethetett. A botrány legfrissebb fejleményeit cikksorozatunkban követheti.

 

Pintér Sándor belügyminiszter és a Hajdu János, a Terrorelhárítási Központ (TEK) főigazgatója sem beszélt érdemben a Pegasus-ügyről, amikor az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának ellenzéki tagjai erről próbálták kérdezni – számolt be a testület zárt ülése után a bizottság két ellenzéki tagja, Vadai Ágnes (Demokratikus Koalíció) és Harangozó Tamás (MSZP).

 

Vadai Ágnes jelezte, hogy az ülésen e témában elhangzottakat 2050-ig titkosították, pedig nem volt bőbeszédű még a Hajdunál többet beszélő belügyminiszter sem. Az ellenzéki politikus elmondása szerint nem voltak hajlandóak elárulni, kiket hallgattak le a Pegasusszal. Amikor konkrét személyekre próbáltak rákérdezni, Pintér Sándor sem megerősíteni, sem cáfolni nem akarta, hogy a sajtóban is megjelent újságírókat, politikusokat valóban megfigyelték-e.

További híreink
Tudta, hogy közel félmillió az átlagfizetése...?
A KHS szeptemberi adatai szerint a teljes állásban dolgozók átlagkeresete bruttó 428 ezer forint. Ha a közmunkások számát nem vennénk figyelembe, akkor ez az összeg 438 e...
2021-12-02 20:02:22, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A Mozart-golyót csődbe vitte a kovid
Fizetésképtelenséget jelentett a Mozart-golyókat gyártó vállalat, miután súlyosan érintette a koronavírus okozta lezárás.
2021-12-02 20:02:17, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Most éppen már megint elbontanák a Nyugati téri felüljárót
A Nyugati pályaudvar mellett húzódó negyvenéves felüljáró sorsa régóta vitakérdés, sokan egy meghaladott szemlélet emlékét látják benne, és az elbontása mellett foglaln...
2021-12-01 19:49:34, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A 89. születésnapját ünneplő műsorvezető úgy érzi, túl fáradt ahhoz, hogy rendszeresen a nyilvánosság előtt sz...
Bővebben >>