Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Zsanett napja van.
Kövér László és a szüzesség elvesztése
2020-05-06 15:09:26
Kövér László és a szüzesség elvesztése

Kövér László és a szüzesség elvesztése

Ez csak azért jutott az eszembe, mert olvasom Kövér mai nyilatkozatát, amiben arról zsörtölődik az ősz bajnok, hogy „napról napra porlik, amortizálódik a demokrácia intézményrendszerébe vetett közbizalom”, aztán némi konyhabölcseleti elmélkedés után óvatosságot javasol mindenkinek, megjegyezve, hogy ez nem csupán a választott képviselők, hanem az általuk működtetett intézmények renoméjára is kihat. Ennek hiányában anarchiát vizionál, majd tanító jelleggel rámutat, hogy egyre kevesebb az esély arra, hogy normális viszonyok uralkodjanak a magyar parlamentben vagy „általában véve az úgynevezett demokratikus politikában.”

 

Végül igen helyesen jut arra a következtetésre, hogy a mostani magyar országgyűlési viták vagy éppen a közéleti viták stílusa sokkal brutálisabb, rosszabb, elviselhetetlenebb, mint amilyen volt akár 2002-ig. S hogy az erkölcsileg kifogástalan és építkezésre felettébb alkalmas példázatból adjon elsőként ízelítőt, a durvaságot selymes modorával elsimítja, s pihe-puha cica módján, meleg búgással dorombolja füleinkbe, hogy az ellenzék a globalista hálózattól függ, amelynek a része, ezért nekik érdekük „a háborús állapotok fönntartása és végsőkig vitele”, mert „külföldi megbízóik is ebbe az irányba terelik őket."

 

Most valóban megálljt parancsolt Kövér az amortizálódó demokráciának és a brutális hangnemnek, illesse hála és köszönet Kövér Lászlót. Azt az embert, aki az államférfi felelős aggodalmával fordul az ország és a világ népéhez, hogy állítsuk meg a demokrácia amortizálódását, s a demokrácia intézményeibe vetett közbizalom fokozatos megcsappanását, ugyanez az ember még két-három nappal ezelőtt arra emlékeztetett, hogy az ellenzéki pártok nem részei a magyar nemzetnek, hanem a világelit komprádor alakulataként a globalista, nemzetellenes hálózat” tartozékai.

 

Egyesek álmélkodnak az üvöltő kognitív disszonancián, de itt szó sincs erről! Tegnap kiutasította a nemzetből az egész ellenzéket, ma arról prédikál, hogy ajvé (helyesebben: jesszusom), amortizálódik a demokrácia, oda a közbizalom, s durva a hangnem. Nem kell álmélkodni, mert ez retorikájuk leglényege: egyetlen mondatuk, gondolatuk sem hiteles, minthogy nem kötődnek azok az ég adta világon semmihez, csak és kizárólag az adott pillanat érdekeihez, slussz-passz.

 

Tegnap ezt, ma azt, s persze, hogy nem emlékszik, mit mondott tegnap, hiszen sem tegnap nem volt, sem ma sincs jelentősége ezeknek a gondolatfoszlányoknak, következésképp holnap sem fog már arra emlékezni, amit ma mondott. Ezzel a beszéddel 30 éve verik át – sikeresen – az országot, hisz mindenki tetszőlegesen arra a mondatra emlékszik, amire akar, a többit igyekszik mihamarabb elfelejteni, fátylat borítani rá, kitörölni, esetleg nagyvonalúan elnézni. Azon kívül, hogy reggelente megkötik a cipőfűzőjüket, más konzekvens cselekedetre aligha képesek.

 

Az elején idézett vicc tehát ma úgy szólhatna, hogy a külvárosi, lepusztult moziban Kövér hirtelen felkiált: Micsoda förtelem, itt rombolják a demokráciát. És jesszusom, pont én rombolom!

 

További híreink
Hiába nyitnak a vendéglátóhelyek, ha nem lesz friss levegő a beltérben
Betiltotta a ventilátorokat és a belső levegőt keringtető klímák használatát a vendéglátásban a kormány – hívja fel a figyelmet a VGF&HKL szaklap.
2020-05-28 11:48:50, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Meghalt Roger Moore
89 éves korában elhunyt Roger Moore, írja a Hollywood Reporter. Halálát a család jelentette be a brit színész Twitter-profilján.
2020-05-27 13:06:33, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A neonáci párt kivégeztetné a Deák téri gyilkosság elkövetőjét
A Mi Hazánk Mozgalom a halálbüntetés visszaállítását követeli annak érdekében, hogy ki lehessen végezni a Deák téri kettős gyilkosság elkövetőjét - jelentette ki a párt e...
2020-05-26 20:27:16, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A gazdik alapvetően két táborra oszthatók: kutya- és macskarajongókra. Ezek azok a négylábúak, amelyek oly sok...
Bővebben >>