Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Kövér László idén sem józanodott ki
2019-01-03 12:16:02
Kövér László idén sem józanodott ki

Kövér László idén sem józanodott ki

Szél Bernadett független képviselő a Facebook-oldalán jelezte, hogy a Momentum egyik elnökségi tagját akarta bevinni a parlament csütörtöki rendkívüli ülésére (minden képviselőnek papíron joga van vendégeket hívni a Parlamentbe). Ám a momentumos nem jutott be.

 

Az Index beszámolója szerint kórusban fogadkozott az ellenzék a rendkívüli parlamenti ülésen, amelyre a Fidesz-KDNP képviselői nem mentek el. A Jobbik a rendszer elsöprését sürgette, az LMP utcára hívta az embereket, az MSZP-DK-Párbeszéd elhagyta a termet. Szombaton összellenzéki tüntetés lesz.

 

„Kövér ma szintet lépett: letiltotta a beléptetést így nem tudott bejönni a Momentum elnökségi tagja, akit meghívtunk, vendégként jött volna ma a parlament rendkívüli ülésére” – értesítette a közvéleményt Szél Bernadett.

 

A Momentum ezt megerősítette közleményében, amelyben azt írták: "Buzinkay György, a Momentum elnökségi tagja Szél Bernadett meghívott vendégeként vett volna részt a parlament mai rendkívüli ülésen, Kövér László házelnök azonban letiltotta a beléptetést. Ezzel a házelnök újabb jogokat vont meg az ellenzéki képviselőktől.”

 

Az Országgyűlés Sajtóirodája azonban nem célzottnak, hanem általános érvényűnek finomította a belépés megtagadását, mivel:  „a házelnöki rendelkezés értelmében - mellyel az Országgyűlési törvény ruházza fel az Országgyűlés elnökét - 2019. január 3-án az Országház épületébe érvényes napi belépők kiadása szünetel. A rendelkezésről a frakciók az informatikai hálózaton keresztül előzetesen értesítést kaptak” – írták az Index megkeresésére.

 

De biztos ami biztos, a parlamenti lépcsőn megfogadták maguknak az ellenzéki képviselők, hogy továbbra is ellenállnak.

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az EU PAL-COPD az első olyan nagyszabású nemzetközi vizsgálat, amelynek célja a palliatív ellátás beépítése a...
Bővebben >>