Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma József napja van.
Közel egymilliárdért újították fel a klímabarát Áder Jánosnak szánt villát – pecatóra nem futotta
2022-05-01 11:56:25
Közel egymilliárdért újították fel a klímabarát Áder Jánosnak szánt villát – pecatóra nem futotta

Közel egymilliárdért újították fel a klímabarát Áder Jánosnak szánt villát – pecatóra nem futotta

Áder János leköszönő köztársasági elnököt már korábban is felszólították arra, hogy ne fogadja el ezt a luxusingatlant. A svábhegyi ingatlan korábban az Egyesült Államok tulajdonában volt. A magyar kormány azáltal jutott hozzá, hogy cserébe átadtak egy másik ingatlant.

 

Az utóbbi időben a luxusvillát arra készítették elő, hogy Áder János oda költözhessen be, miután leköszön hivatalából. A rezidencia kibővítéséhez egy külön rendeletet adott ki a kormány, mivel a 720 négyzetméteres épület nagyobb lett annál, mint amekkorát a Budapest XII. kerületében érvényes előírások szerint építeni lehetett volna

 

Most Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő derítette ki egy közérdekű adatigényléssel, hogy egészen pontosan 929 millió forintba került csak az épület felújítása.

 

A Közbeszerzési és Ellátási Főigazgatóság (KEF) a vagyonkezelésében lévő ingatlanon végez állagmegóvó, értéknövelő beruházást 929 116 725 forintért – derült ki az adatigénylésre adott válaszból.

 

Áder Jánost már korábban is felszólították arra, hogy ne fogadja el ezt a luxusingatlant, mivel – adóbevallása szerint – amúgy is van három ingatlana, és tíz évvel ezelőtt például a nehéz gazdasági helyzetre hivatkozva Schmitt Pál sem fogadta el a neki felajánlott lakhatást.

 

 

 

További híreink
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Online is vehetünk autópálya-matricát
Sokan biztosan emlékeznek még azokra az időkre, amikor a benzinkúton kellett sorban állni a szélvédőre simítható, onnan aztán csak darabokban leszedhető autópálya-matri...
2024-03-14 17:32:36, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A látványos álviták után külön egyezséget kötött a Momentum és a DK
A DK visszalépteti eddigi csepeli jelöltjét és beáll a momentumos Dukán András Ferenc polgármester jelölti kampánya mögé.
2024-03-02 16:17:16, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egyöntetű szakmai állásfoglalást fogalmaztak meg a „gyógyszerész nélküli gyógyszertár” ellen a gyógyszerész ké...
Bővebben >>