Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Kozmann György olimpikon, paksi FIDESZ-es polgármester jelöltként nyelvet nyújt Orbánnak?
2014-07-23 12:42:44
Kozmann György olimpikon, paksi FIDESZ-es polgármester jelöltként nyelvet nyújt Orbánnak?

Kozmann György olimpikon, paksi FIDESZ-es polgármester jelöltként nyelvet nyújt Orbánnak?

Kozmann György kenust, világ- és Európa-bajnok, olimpiai bronzérmes sportolót jelöli polgármesternek a Fidesz paksi szervezete - közölte a Tolna megyei város Fidesz-szervezete kedden, késő este az MTI-vel.

 

A közlemény szerint a 36 éves Kozmann György aktív sportolóként ötször nyert világbajnokságot, négyszeres Európa-bajnok; megbecsült tagja Paks közéletének, a város díszpolgára, tagja a Magyar Olimpiai Bizottság környezetvédelmi bizottságának.

 

Szomorú az a tény, hogy a magyar sport nem képes a politikai behatások és hatalmi harcok nélkül létezni. Nem egy olimpiai bajnokunk kényszerülni a FIDESZ hódítása és haveri vezetők viszontagsága miatt megalázkodva fejet hajtani a karrierjének fenntartása érdekében.

 


A polgári oldal polgármesterjelöltje jó esélyekkel indul az őszi választáson, tekintetbe véve, hogy a városnak eddig is Fidesz-KDNP-s többsége volt a képviselő-testületben, valamint a várost hosszú ideje jobboldali politikus irányította - olvasható a közleményben. Kozmann György - a közlemény szerint - a jelöltállításkor azt mondta, "új korszak következik Paks életében. Mondhatnám azt is, hogy mi, paksiak a jövőben egy hajóban fogunk evezni."

 

 

A Fidesz paksi szervezetének közleménye kitér arra is, hogy Kozmann György elkötelezett egy XXI. századi modern, európai város megteremtése mellett, így fontosnak tartja az atomerőmű bővítését, amely "évtizedekre újabb lökést adhat a város fejlődésének, a munkahelyek megőrzésének, a családok biztonságos megélhetésének".

 

Kozmann György a szavazás után elmondta: két éve készül már erre a pozícióra, amely most mérföldkövet jelent a pályafutásában. Kozmann hozzátette, hogy az MVM Paks II. Zrt. vezérigazgatója mellett betöltött tanácsadói pozíciója nagy segítséget fog jelenteni abban, hogy a város számára az elsőbbségi beruházásoknál minden előnyét kiaknázza majd. Tehát a FIDESZ-es befolyású multival villognak majd a Paksiak.

 

 

Az olvasói vélemények a hírrel kapcsolatosan elég megosztóak, de nagy többségben egyáltalán nem tartják alkalmasnak Kozmannt polgármesternek – amellett, hogy elismerik a sportolói múltját, de egy város vezetése mégsem a vízen történik 1000 méteren…

„Hol volt Kozmann György az elmúlt négy évben? Milyen szakmai tapasztalatokkal bír? Jelenleg még diplomája sincsen! Vannak akik bábnak képzelik a paksi polgármestert? A paksiak köszönik, de nem kérnek ebből! Ez nem 1000 méter! Amatőr és politikai kalandor…”

 

„A Kozmann Gyuri már jó ideje önkormányzati munkában is részt vesz! Szekszárdon, egy 100 települést tömörítő hulladékgazdálkodási társulás menedzsereként dolgozik jelenleg is. Az összes település polgármesterével személyesen működött együtt, méghozzá sikeresen, mert ha jól tudom egy több mint egymilliárd forintos pályázatot is elnyertek pl. Azért 100 polgármesterrel folyamatos kapcsolatban lenni tapasztalatnak sem utolsó, és ne felejtsük el hogy remek viszonyban van a szekszárdi vezetés mellett a bonyhádi Potápi Árpád és a mohácsi Szekó József polgármesterrel is, és még sorolhatnánk…”

„Úgy hallom, hogy ez a hozzászólás csupán a pénzről és az egyéni érdekek kapcsolati rendszeréről szól. Senki nem állítja, hogy Kozmann Úr nem lehet egy sikeres vállalkozó, de a paksiak nem kérnek egy Szekszárdról, Bonyhádról, Tamásiból, meg Budapestről távirányított polgármestert! Egyébként milyen managerként dolgozik diploma nélkül? Kinek is az érdekeltségébe tartozik ez a cég Szekszárdon, és mi köze Pakshoz?”

 

Mezei

Képek: Kövi Gergő, Czagány Balázs, delmagyar.hu, blikk.hu

További híreink
Mindenki álma és rémálma egyszerre: az első randi!
Az talán ma már nem is kérdés, hogy a kapcsolatok java része az internetes portálokon kezdődik. Akár a közösségi oldalakat, akár a társkereső portálokat nézzük, mindegy...
2024-04-18 12:07:52, Hírek, Sport Bővebben
Hogyan érdemes a vakolt falat festeni?
Mind kül-, mind pedig beltéren változatlan népszerűségnek örvend a vakolás, amely egy kifejezetten nagy múltra visszatekintő építési művelet. A kültéri vakolat nem csupán...
2024-04-16 09:42:07, Hírek, Sport Bővebben
Ne felejts el játszani!
Azt mondják, sosem öregszik meg az, aki nem felejt el játszani. Természetesen más játékok kerülnek terítékre gyermek-, illetve felnőttkorban, de a lényeg az, hogy mindket...
2024-04-09 17:58:00, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Mindannyiunk leghőbb vágya a fiatalos, vonzó megjelenés, és ebbe beletartozik az élénk tekintet, a jól ápolt, ...
Bővebben >>