Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Közösségi kudarc a belvárosban
2016-01-02 15:30:52
Közösségi kudarc a belvárosban

Közösségi kudarc a belvárosban

A fenti keserű sorokat Kőszeg Ferenc, az alapvető egyetemes emberi jogokat védő Magyar Helsinki Bizottság alapítója tette közzé, mint helyi lakos és keserűségében felháborodott állampolgár. A történetet az alábbiakban foglalta össze.

 

„A Budapest-Lipótváros Városfejlesztő Kft. szórólapokon és az internetes honlapján közölte a Belváros lakosaival és a főváros közlekedésének használóival, hogy a Párizsi Udvar ’műemléki felújítása és kiemelkedő minőségű szállodává történő átalakítása kapcsán a kivitelező lezárja a Petőfi Sándor utca elejét a munkálatok idejére 2015. decemberének második hetétől.

A tervek szerint 2017. májusáig tartó lezárás annak érdekében történik, hogy az építési forgalom ne haladjon át a Belvároson, és hogy a Főutca díszburkolata ne sérüljön’.

 

A kivitelező a Market Építő Zrt. Egy magáncégnek nyilván nincs joga arra, hogy utcákat zárjon le.

 

 

Egy olyan fontos fő közlekedési út lezárásáról, mint az V. kerületi Petőfi Sándor utca, amely egyúttal a 15-ös és a 115-ös autóbusz útvonala is, épeszű megfontolás szerint csak a főváros önkormányzata rendelkezhet. Nem így áll azonban a helyzet, ha a kivitelező cég tulajdonosa, a múlt év ősze óta, Garancsi István, Orbán Viktor barátja. Garancsi hazánk feudális hierarchiájában nyilván magasabban áll, mint Tarlós István főpolgármester.

 

Fokozottan így van ez, ha Garancsi cége Orbán Viktor két jordániai barátja, Szamír Hamdan és Zuhair Avad számára alakítja át a Párizsi Udvart szállodává. Előző szállodájukat, a Klotild palotában berendezett Buddha Bár Hotelt 2012 júniusában Orbán Viktor nyitotta meg Erdő Péter bíboros és Schmitt Pál éppen leváltott köztársasági elnök társaságában.

 

A megnyitót azért kellett mintegy két hónappal a szálloda tényleges megnyitása előtt megtartani, hogy az egybe essen Jordánia nemzeti ünnepével, a jordániai hadsereg napjával. Istenem, hány félkész üzemet, intézményt nyitottak meg vezetőink november 7-én, hogy a megnyitás a Szovjetunió nemzeti ünnepének napjára essen!

 

Ha tagja lennék a Fővárosi Közgyűlésnek vagy éppenséggel az Országgyűlésnek, azért megkérdezném Tarlós Istvánt esetleg magát Orbán Viktort, hogy milyen alapon zárhatja le Garancsi a Belváros főutcáját, amelyet a brüsszeli bürokraták pénzéből újítottak fel, és nyitottak meg történetesen néhány nappal a múlt évi országgyűlési választások előtt?”

 

 

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget...
Bővebben >>