Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Béla napja van.
Kréta helyett lóf@aszt az iskolákba
2019-09-26 13:47:07
Kréta helyett lóf@aszt az iskolákba

Kréta helyett lóf@aszt az iskolákba

Ugyanis miközben már a nyár folyamán felálltak a szakmai tekintélyek, Takaró Mihály fejest ugrott a pedagógiai reformokba és kötelezővé teszi a lókultúrát az iskolákban.

 

A Magyar Narancs értesülése szerint otthagyta az új Nemzeti Alaptanterv (NAT) előkészítésével megbízott kutatócsoportot a magyar nyelv és irodalom tantárgyon dolgozó valamennyi szakértő. Az összesen hat ember, egyetemi oktatók és tanárok, feladata volt az irodalom- és nyelvtantanterv kidolgozása az 5. évfolyamtól a 12.-ig, de az alsóbb évfolyamok szakértőivel is együttműködtek.

 

A hetilap szerint bár a projektvezetés felajánlotta a szakértőknek, hogy hosszabbítsák meg a június 30-án lejárt szerződésüket, ők arra hivatkozva, hogy a tantervkészítésben megjelent Takaró Mihály szélsőjobboldali irodalomtörténész is, a távozás mellett döntöttek. Takaróról álláspontja szerint Esterházy Péter kultúraromboló, ezért nem kell tanítani, de korábban megkérdőjelezte Kertész Imre magyarságát, Spiró György emberi mivoltát, és azt is kifejtette, hogy Petri György valószínűleg a pokolra került.

 

Ezzel szemben a nyíltan antiszemita kormányalkalmazott megtalálta az orvosságot az oktatás betegágyánál, ugyanis a XVII. kerületi diákok már felvehetik a lovas kultúrát is az órarendjükbe - írja a Magyar Nemzet.

 

A lapnak Dunai Mónika, Budapest XVII. kerülete, Rákosmente fideszes országgyűlési képviselője azt mondta, a lovaglás, valamint a lovas kultúra elsajátítása mellett arra is lehetőségük van a diákoknak, hogy a lovas hagyományaink prizmáján keresztül nyerjenek bepillantást a magyar irodalomba és történelembe, ezáltal a nemzeti kultúránkkal is mélyebben megismerkedhetnek.

 

A nyereg alatti hús puhítását később veszik sorra, alapanyag az iskolai menzán.

 

(forrás: szabadhir.hu)

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyarországon a költészet napját József Attila születésnapján, április 11-én tartják 1964. óta.
Bővebben >>