Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Kvótanépszavazás: a többség szerint felesleges
2016-09-25 21:21:01
Kvótanépszavazás: a többség szerint felesleges

Kvótanépszavazás: a többség szerint felesleges

Minden tíz megkérdezettből majd' kilencen úgy gondolják, hogy túl sok menekült érkezik Európába. Az egy évvel ezelőtti és az egy hónappal ezelőtti kutatáshoz képest is növekedtek a menekültekkel szemben ellenérzések. A megkérdezettek többsége nem gondolja úgy, hogy a menekülteket emberségesebben kellene kezelni, és közel kétharmad szerint nem kötelességünk segíteni rajtuk.

 

 

A népszavazást a megkérdezettek többsége feleslegesnek gondolja, minden második válaszadó így nyilatkozott. Minden tíz megkérdezettből hatan úgy gondolják, hogy népszavazás nélkül is megakadályozható a kényszerbetelepítés, és felesleges erre költeni. Ugyanennyien gondolják úgy, hogy a menekülteket amúgy sem lehet arra kényszeríteni, hogy oda költözzenek, ahova nem akarnak. A kvótanépszavazáson a megkérdezettek fele ígéri biztosra a részvételét, s közel kétharmaduk a kvóta ellen szavazna. Az összes megkérdezett tizenegy százaléka adna le érvénytelen szavazatot, ha elmenne - azonban többségük inkább távolmaradásával szavaz.

 

 

A tíz megkérdezettből hat (58 százalék) nem gondolja úgy, hogy kötelességünk segíteni a menekülteken. Ebben a kérdésben az MSZP szavazókat (36 százalék) leszámítva mindenki így gondolkodik, leginkább a Jobbik (72 százalék) és a Fidesz szavazói (61 százalék).

 

Az egy évvel és az egy hónappal ezelőtti kutatás eredményeivel összehasonlítva folyamatosan csökken azok aránya, akik szerint a menekülteket emberségesebben kellene kezelni. Míg egy éve a megkérdezettek több mint a fele (52 százalék) gondolta így, egy hónappal ezelőttre egy 44 százalékra csökkent, mostanra már csak 38 százalék van ezen az állásponton.

 

Már csak két társadalmi csoportban vannak többségben azok, akik szerint több emberséget érdemelnek a menekültek: a budapestiek (54 százalék), és az MSZP szavazók (52 százalék).

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Igaz, egy beltéri ajtóhoz hasonlítva már nem is olyan “egyszerű” a szerkezete, hisz sok mindenben eltér a felé...
Bővebben >>