Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
L. Simon cége 63 milliós állami juttatást kapott
2014-12-13 20:04:59
L. Simon cége 63 milliós állami juttatást kapott

L. Simon cége 63 milliós állami juttatást kapott

 

"Az évben a többségi tulajdonában lévő Simon és Simon Kft. több mint 63  millió forint állami támogatást kapott, elsősorban a cég által megművelt földterületekre. Ennyi pénzt a 234 ezer forintos átlagbérből 22 év alatt lehetne összerakni" – írta a Blikk.

 

L. Simon László az elmúlt időszakban védelmébe vette a hirtelen luxuspalotákhoz jutó, Új-Zélandon nyaraló, pénzszóró politikustársait. Giró-Szász András államtitkár 840 milliós betétjéről és cége eladása után járó pénzekkel kapcsolatosan L. Simon az alábbi véleményt ejtette el: "Nincs azzal gond, ha vagyonosak a politikusok, mert így arra tudják fordítani az idejüket, hogy a közjót szolgálják."

 

L. Simon is sokat köszönhet a kormány általi juttatásoknak: 2009-ben cége csupán 2,8 millió forint állami támogatást kapott, majd 2010-ben a Fidesz színeiben bekerült a parlamentbe, és máris 6 milliósra rúgott az támogatási összeg. 2011-ben erősen beindult a támogatási dömping L. Simon számára, a kormány 21 millióval segítette meg a kft.-jét, majd 2012-ben 16 milliót kapott, és 2013-ban újabb 18 millióval jótékonykodott a Fidesz számára, így ez év vé­géig összesen több mint 63 millió forintos állami segítségben részesedet. L.Simon cége 2014-ben 5 milliót nyert el csak gépvásárlásra. Ráadásul az a két cég, amely nem nyert egy tenderen, még 2013-ban szerződést kötött a Nemzeti Kulturális Alappal, amelynek L. Simon volt az alelnöke. L. Simon környezetéhez tartozó ismerősök cégei összesen 23 és fél milliós összegű megbízásokat kaptak.

 

A Fideszes miniszterek közül nem ő az egyetlen, aki állami támogatással egészítheti ki bruttó 997 ezer forintos államtitkári fizetését. Szintén a Blikk írta meg, hogy Kis Miklós Zsolt államtitkár már az idén a saját nevére kapott 32 millió forintot a földjei után, amiben sem Kis Miklós Zsolt, sem Lázár János nem látott semmi kivetnivalót.

 

A Blikk megkérdezte L. Simont, nem érzi-e összeférhetetlennek, hogy államtitkárként cége állami támogatásokat kap - választ csak a kabinetjétől kaptak. "L. Simon Lászlónak 57,7 százalékos többségi tulajdona van a Simon és Simon Kft.-ben, amely immár két évtizede gazdálkodik. A társaság jelenleg 70 hektárnyi szőlőt és gyümölcsöst művel. Az államtitkár édesapja 2009-ben bekövetkezett váratlan halála óta irányítja a termelést, s mindezt természetesen a szabad idejében" – válaszolta a politikus kabinetje. "A támogatások mértéke és L. Simon László 2010-es parlamenti képviselővé választása között semmiféle összefüggés nincsen. Az államtitkár cége L. Simon László parlamentbe kerülése előtt is részesült ilyen támogatásban, amelynek aránya 2010-et követően sem változott" – tették hozzá.

 

-mezei-

 

 

 

Utoljára frissítve: 2014-12-13 20:19:14

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
A szépségmegőrző rutin alapjai: ránctalanítás és szemkörnyékápolás
Mindannyiunk leghőbb vágya a fiatalos, vonzó megjelenés, és ebbe beletartozik az élénk tekintet, a jól ápolt, üde arcbőr is. Ahhoz azonban, hogy mindez megvalósulhasson, ...
2024-03-28 16:53:21, Hírek, Aktuális Bővebben
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Manapság már egyáltalán nem furcsa, amikor azt halljuk egy ismerőstől, hogy külföldre megy tanulni vagy dolgoz...
Bővebben >>