Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Orbán napja van.
Lady al-Kaida, a titokzatos - Az emberiség barátja?
2014-08-30 12:35:17
Lady al-Kaida, a titokzatos - Az emberiség barátja?

Lady al-Kaida, a titokzatos - Az emberiség barátja?

A szeptember 11-i terrortámadás hatalmas változásokat indított el Aafia Siddiqui, a későbbi Lady al Kaida személyiségében.


Eleinte különféle karitatív tevékenységeket szervezett, majd közölte férjével, hogy haza szeretne költözni Pakisztánba, az amerikaiak ugyanis muzulmán gyerekeket rabolnak el, hogy erőszakkal keresztény hitre térítsék őket - így az ő kicsinyei sincsenek biztonságban.

Ezt követően rövidesen elvált és Pakisztánba költözött. Ott újra férjhez ment, s bár családja tagadta, kiderült, hogy házastársát, Ammár al-Baluccit terrorizmus gyanúja miatt a guantanamoi  haditengerészeti bázison tartották fogva korábban. A férfi nagybátyja, Kálid Sejk Mohamed a  szeptember 11-i terrortámadások értelmi szerzőjének vallja magát.

 

A következő öt évben Sidiqqinek átmenetileg nyoma veszett. Az orvosok szerint paranoid téveszméktől szenvedő asszony azt állítja, hogy az amerikai titkosszolgálat emberei rabolták el, öt éven keresztül tartották fogva és ez idő alatt kínozták is. Az amerikai kormány, jóllehet beismerte, hogy Sidiqqi egyike a a világ leginkább keresett asszonyainak, hiszen közvetlen fenyegetést jelent az Egyesült Államokra, cáfolta ezt a híresztelést.

 

Az asszonyt  végül 2008. július 18-án tartoztatták le Afganisztánban. Egy ismert New York-i helyszínek és épületek ellen irányuló terrortámadás forgatókönyvének kézzel írt jegyzeteit találták nála a hatóságok. Volt nála egy kilogramm erősen mérgező nátrium-cianid is.

Letartóztatása után egy nappal hozzájutott egy véletlenül őrizetlenül maradt fegyverhez és megtámadta őreit, de eltévesztette a célpontot, ő maga viszont súlyosan megsebesült. 2010-ben, két évvel felépülése után 86 év letöltendő szabadságvesztésre ítélték Manhattanban. Jelenleg egy texasi börtönben, Fort Worthban tölti büntetését.

 

Jelenleg egymásnak ellentmondó kijelentéseivel ejti zavarba a világot. Akárcsak pere idején, most is ártatlannak vallja magát, állítása szerint egyformán szereti az iszlámot és az Egyesült Államokat, sőt az egész emberiségnek jót akar. Ártatlanságának és annak bizonyítására, hogy megkínozták az amerikaiak, valóságos mozgalom indult Pakisztánban. A dzsihádisták mártírnak tekintik, hiszen nem azért ítélték el, mert bárkit megölt vagy megsebesített volna.

 

 

Kiss Kati

 

Lady al-Kaida, a titokzatos - első rész >>>

 

További híreink
I. Konnektor Fesztivál - Kapcsolódjunk össze!
Kétnapos összművészeti, családi fesztiválnak ad otthont május végén a Pécsi Harmadik Színház.
2022-05-25 02:02:30, Hírek, Színes Bővebben
Két nap Vasarely jegyében
A Pécsi Nemzeti Színház a Pécsen született festő és szobrász, Victor Vasarely előtt két napos programsorozattal tiszteleg május 27-én és 28-án.
2022-05-24 20:19:59, Hírek, Színes Bővebben
Nyilatkozott a fideszes polgármester, aki egy 60 évvel fiatalabb lányt vett feleségül
Szabó András Kunhegyes 78 éves fideszes polgármestere feleségül vett egy nála 60 évvel fiatalabb lányt szombaton. A 18 éves lány egy négyéves kisfiú édesanyja. A polgárme...
2022-05-24 15:11:58, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Megérkezett egy új törvény, ami eléggé megosztotta az embereket, ugyanis tartalma szerint ezentúl tilos lesz a...
Bővebben >>