Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Melinda napja van.
Lady al-Kaida, a titokzatos - Az emberiség barátja?
2014-08-30 12:35:17
Lady al-Kaida, a titokzatos - Az emberiség barátja?

Lady al-Kaida, a titokzatos - Az emberiség barátja?

A szeptember 11-i terrortámadás hatalmas változásokat indított el Aafia Siddiqui, a későbbi Lady al Kaida személyiségében.


Eleinte különféle karitatív tevékenységeket szervezett, majd közölte férjével, hogy haza szeretne költözni Pakisztánba, az amerikaiak ugyanis muzulmán gyerekeket rabolnak el, hogy erőszakkal keresztény hitre térítsék őket - így az ő kicsinyei sincsenek biztonságban.

Ezt követően rövidesen elvált és Pakisztánba költözött. Ott újra férjhez ment, s bár családja tagadta, kiderült, hogy házastársát, Ammár al-Baluccit terrorizmus gyanúja miatt a guantanamoi  haditengerészeti bázison tartották fogva korábban. A férfi nagybátyja, Kálid Sejk Mohamed a  szeptember 11-i terrortámadások értelmi szerzőjének vallja magát.

 

A következő öt évben Sidiqqinek átmenetileg nyoma veszett. Az orvosok szerint paranoid téveszméktől szenvedő asszony azt állítja, hogy az amerikai titkosszolgálat emberei rabolták el, öt éven keresztül tartották fogva és ez idő alatt kínozták is. Az amerikai kormány, jóllehet beismerte, hogy Sidiqqi egyike a a világ leginkább keresett asszonyainak, hiszen közvetlen fenyegetést jelent az Egyesült Államokra, cáfolta ezt a híresztelést.

 

Az asszonyt  végül 2008. július 18-án tartoztatták le Afganisztánban. Egy ismert New York-i helyszínek és épületek ellen irányuló terrortámadás forgatókönyvének kézzel írt jegyzeteit találták nála a hatóságok. Volt nála egy kilogramm erősen mérgező nátrium-cianid is.

Letartóztatása után egy nappal hozzájutott egy véletlenül őrizetlenül maradt fegyverhez és megtámadta őreit, de eltévesztette a célpontot, ő maga viszont súlyosan megsebesült. 2010-ben, két évvel felépülése után 86 év letöltendő szabadságvesztésre ítélték Manhattanban. Jelenleg egy texasi börtönben, Fort Worthban tölti büntetését.

 

Jelenleg egymásnak ellentmondó kijelentéseivel ejti zavarba a világot. Akárcsak pere idején, most is ártatlannak vallja magát, állítása szerint egyformán szereti az iszlámot és az Egyesült Államokat, sőt az egész emberiségnek jót akar. Ártatlanságának és annak bizonyítására, hogy megkínozták az amerikaiak, valóságos mozgalom indult Pakisztánban. A dzsihádisták mártírnak tekintik, hiszen nem azért ítélték el, mert bárkit megölt vagy megsebesített volna.

 

 

Kiss Kati

 

Lady al-Kaida, a titokzatos - első rész >>>

 

További híreink
Gospel karácsony a Kodály Központban
Először lép fel hazánkban a New York-i gospel kórus.
2022-12-01 19:42:23, Hírek, Színes Bővebben
A lelki-szellemi egészség, a feltöltődés is a siker része
A béren kívüli juttatások mindig pozitív hatással vannak a munkavállalókra.
2022-11-30 14:04:50, Hírek, Színes Bővebben
Boros Bronzvasárnap
A Pécsi Borozó gasztronómiai és bormagazin, valamint társszervezőként a Pannon Borbolt idén negyedik alkalommal rendezi meg az Adventi Borszalont Baranya székhelyén.
2022-11-29 08:52:09, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét két álló napig Villány a cabernet franc világvárosa.
Bővebben >>