Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Lakitelken díjazták a menekültrugdosó László Petrát
2016-10-18 19:10:30
Lakitelken díjazták a menekültrugdosó László Petrát

Lakitelken díjazták a menekültrugdosó László Petrát

A tizenhatodik Lakiteleki Filmszemlén nyújtotta át Lezsák Sándor László Petrának a rendezvény különdíját – hívta fel egy olvasó a 444.hu figyelmét.

 

Az unikornis.hu információja szerint a különdíjat, amely a Magyar Művészeti Akadémia 500 ezer forintos, a Rendszerváltás Történetét Kutató Intézet és Archívum 100 ezer forintos, a Magyar Idők 100 ezer forintos, az ECHO Televízió és a Magyar Hírlap különdíját, valamint a nagykőrösi Arany János Református Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium és a Lakiteleki Eötvös Loránd Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 25-25 ezer forintos felajánlását tartalmazza, László Petra a Nemzetidegenek című, 32 perces dokumentumfilm szerkesztőjeként fogadta el. 

 

A rendszer ellen szervezkedő, majd elárult és letartóztatott, '56-ban Nagy Imrétől amnesztiát kapott Herhoff Györgyről szóló film rendezője tehát nem ő, az alkotást László Gábor operatőr és egyben forgatókönyvíró jegyzi.

 

A film forgatókönyvének elkészítése az 1956-os emlékév keretében kiírt Zsigmond Vilmos pályázaton egymillió forintos támogatást kapott.

További híreink
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Tegyük tisztába a fogalmakat!
Ma már a legtöbb cégnek szüksége van weboldalra vagy az internetes kereskedéshez webáruházra, és ennek kapcsán kerülnek előtérbe a domain és a tárhely fogalmak, amelyekrő...
2024-03-14 17:32:38, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Március 31-ig kell érvényesíteni a felsőoktatási diákigazolványokat; ahhoz, hogy az érintettek kedvezményesen ...
Bővebben >>