Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Lázár, a tízéves fiának vásárolt budai luxuslakását vidáman használja
2015-01-27 21:35:55
Lázár, a tízéves fiának vásárolt budai luxuslakását vidáman használja

Lázár, a tízéves fiának vásárolt budai luxuslakását vidáman használja

 

"Nem csak szőlőbirtokos, hanem idén áprilistól már egy 120 négyzetméteres, svábhegyi luxuslakás tulajdonosa is Lázár János tízéves fia" – számolt be róla RTL Klub Híradója tavaly decemberben. Lázár akkor az RTL Klub-nak azt nyilatkozta, hitelből és családi összefogással sikerült megvásárolni a luxusingatlan, Buda egyik legdrágább környékén. A csatornának a Miniszterelnökséget vezető miniszter arról is beszélt, hogy januárban új vagyonnyilatkozatot ad majd le, és abban szerinte minden világossá válik majd, ez is, meg a fiú 20 millióra becsült szőlőbirtokának ügye is.


 

 

 

"A belvárosi ingatlanbotrány egyik érintettjéé, Serfőző Péteré volt az a svábhegyi lakás, amelyet Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter vásárolt meg fia, a 10 éves Boldizsár  részére idén tavasszal" – írta meg a Blikk tavaly decemberben .

 

Serfőző Péter, vállalkozó – aki Giró-Szász András, a Miniszterelnökség kommunikációs államtitkárának sógora – a cégbírósági adatok alapján még mindig a Lázár János tulajdonában levő lakásba van bejelentve. Az ingatlant Lázárék nem közvetlenül Serfőzőéktől vásárolták, hanem egy lízingcégtől. A vállalkozónak viszont nem csak Lázárék új lakásához fűződik érdeke, hanem az egész házhoz, mivel Serfőző cége építtette 2000 környékén a négylakásos társasházat – írta a Blikk.

 

"Jelenleg szinte teljesen üres a lakás, senki sem használja – üzente a politikus tavaly az ügy kapcsán a Blikknek. Mint ismert, az RTL Klub derítette ki, hogy Lázár János egy 60-70 millió forintra becsült 120 négyzetméteres ingatlant vásárolt a XII. kerületben. Lázár szerint megtakarításai, hitelfelvétel, valamint családi összefogás révén tett szert az ingatlanra. Ennek némiképp ellentmond, hogy az ingatlanra nem jegyeztek fel jelzálogot, vagyis teljesen tehermentes."

 

Lázár tavaly decemberben még nagyban azt állította a Blikknek, hogy nem volt köze a vásárlásban Serfőző Péternek. A lap szintén megírta, hogy Serfőző lett annak a luxemburgi cégnek az ügyvezetője, amelynek öt önkormányzati épületet játszottak át 2010-ben és a végén két ingatlan került Serfőző tulajdonába levő cégekhez. Ráadásul a tervek szerint a Dorottya utcai épületet egy 120 szobás szállodává akarják átalakítani a közben tulajdonostársként csatlakozott Giró-Szász Andrással.

 

Az Egyenlítő blog Lázár luxuslakásának használatával kapcsolatosan felkereste a Miniszterelnökséget, s az alábbi választ kapta:

 

"LÁZÁR JÁNOS, MINISZTERELNÖKSÉGET VEZETŐ MINISZTER A SAJÁT ÉS A CSALÁDTAGJAI VAGYONI HELYZETÉT ÉRINTŐEN MINDEN TÖRVÉNYI KÖTELEZETTSÉGÉNEK MARADÉKTALANUL ELEGET TETT MIND KORÁBBAN POLGÁRMESTERKÉNT, MIND ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐKÉNT, MIND PEDIG A KORMÁNY TAGJAKÉNT.

 

A LEVELÉBEN FELTETT KÉRDÉSEK TEKINTETÉBEN AZONBAN SEM MINISZTERKÉNT, SEM ORSZÁGGYŰLÉSI KÉPVISELŐKÉNT NINCS TÁJÉKOZTATÁSI KÖTELEZETTSÉGE SEM ÖNÖK, SEM MÁS SAJTÓORGÁNUM FELÉ.

 

MINDEN EMBERT, ÍGY A KÖZSZEREPLŐKET, KÖZTÜK A KORMÁNY TAGJAIT IS MEGILLETI A MAGÁNÉLETHEZ, ANNAK VÉDELMÉHEZ VALÓ JOG. KÉREM, TARTSÁK EZT TISZTELETBEN ÖNÖK IS!

 

TISZTELETTEL:

GÖBL VILMOS

MINISZTERELNÖKSÉGI SAJTÓIRODA"

 

Fotó: Blikk 


Lázár pénze hirtelen hízott meg elég rejtélyes módon


Lázár János, Miniszterelnökséget vezető államtitkár 2014-es vagyonbevallása szerint ingatlanvagyona változatlan: felerészben tulajdonolt hódmezővásárhelyi háza mellett ezúttal is 11 szántót tüntetett fel. A 2013. december 31-i vagyoni állapotához képest ugyanakkor változás, hogy négymillió forinttal 46 millióra növelte kötvényei értékét. Életbiztosításának összege és törzsrészvénye továbbra is ugyanannyi, 6,8 millió, illetve 6 millió forint.

Készpénzt a tavalyi bevallásában nem tüntetett fel a politikus, ellentétben a néhány hónappal-azelőttivel, amikor még 12,6 millió forint készpénze volt. Pénzintézeti számlakövetelése továbbra is kétmillió, pénzintézetekkel szembeni tartozása viszont ötmillióval csökkent a bevallása szerint: 37,5 millió forintról 32,5 millióra. Magánszemélyekkel szembeni tartozása ugyanakkor jelentősen nőtt: az eddigi, összesen 18 millió forintnyi családi kölcsön 27 millióra hízott.

Földbérleti díjból, illetve díjelőlegből, valamint osztalékból származó időszakos jövedelme ötmillió forint volt. Vagyonnyilatkozatából az is kiderül, hogy Lázár János 2014-ben műtárgyat értékesített 8,6 millió forintért.

 

A Demokratikus Koalíció (DK) szerint "az Orbán-rezsim fuldoklik a korrupcióban", nincs olyan nap, amikor ne derülne ki valami újabb "disznóság" Orbán Viktorról és baráti köréről, a "korrupt kormány" naponta kerül olyan helyzetbe, hogy takargatnia kell saját pénztárcáját. Ezen ügyek közé sorolta L. Simon László államtitkár pénzosztását, Rogán Antal frakcióvezető és Portik Tamás kapcsolatát, Lázár János miniszter 10 éves fiának budai lakását.

 

-mezei-

 

Forrás: Blikk

Főkép: MTI- Koszticsák Szilárd

Utoljára frissítve: 2015-01-28 00:20:14

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az aktuális lakberendezési trendekben előkelő helyet foglalnak el a különféle falpanelek, melyeket egyre többe...
Bővebben >>