Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Leállhatnak a buszok – a szakszervezet tiltakozik a lázári beszólás miatt
2015-07-21 21:20:58
Leállhatnak a buszok – a szakszervezet tiltakozik a lázári beszólás miatt

Leállhatnak a buszok – a szakszervezet tiltakozik a lázári beszólás miatt

A KKSZ határozottan tiltakozik az összevonás ellen, s követeli, béremeléssel és megfelelő képzéssel tegyék jóvá a döntéshozók a közlekedési ágazatok ellen elkövetett bűnt, amely nem más, mint a szakma tudatos elsorvasztása.

 

Azonos gondokkal küzdenek a közlekedési ágazat különböző szereplői, létszámhiány miatt kongatják a vészharangot a MÁV-nál és teherfuvarozóknál is, s most ugyanilyen okból tragikus állapotokra hívja fel a figyelmet a Volán-társaságoknál működő Közúti Közlekedési Szakszervezet. A Vasutasok Szakszervezete a szakmából való elvándorlásra panaszkodik, Wáberer György Magyar Közúti Fuvarozók Egyesületének (MKFE) elnöke mintegy 6500 sofőr hiányára hívta fel a figyelmet, miközben kiderült, a Volán-társaságoknál már a cégvezetés is elismeri, s hangosan kimondja: ha nem történik változás a képzésben, és nem emelkednek a bérek, hamarosan nem lesz, aki vezesse a buszokat.

 

 

A Közúti Közlekedési Szakszervezet (KKSZ) évek óta, több alakalommal is felhívta a munkáltatók és a tulajdonos (MNV Zrt.) képviselőinek a figyelmét a problémára, mégsem történt semmi. Ezek után a szakszervezetet megdöbbentette a napokban Lázár János miniszter kijelentése, miszerint - akár meg is szűnhetnek a VOLÁNOK. Vagyis, vissza a XX. század derekára, irány a MÁVAÚT? - értetlenkedik a szakszervezet. A KKSZ-t megdöbbentette a kormányzat égbekiáltóan laikus következtetése, miszerint ha kevés a vasutas és kevés a buszvezető, akkor a két problémát egyetlen cégbe integrálva kisebb lesz a gond.

 

A KKSZ ezek után nem érti, hogyan akarják a döntéshozók 2017. január 1-i piacnyitás előtt versenyképes helyzetbe hozni a Közlekedési Központokat. Ezerkétszáz új busz is kellene úgy, hogy a járműbeszerzés még pályázati szakaszban sincs. Döbbenetes, hogy miközben az illetékes minisztérium a Volán-társaságok versenybe hozásáról beszél, Lázár miniszter pedig a megszüntetésről nyilatkozik. /…/

 

Ezek a hírek bizonytalanságot és aggodalmat ébresztenek a munkavállalókban. A szakszervezet követeli, hogy a kormány béremeléssel és megfelelő képzéssel gondoskodjon utánpótlásról s a közlekedési ágazat megmentéséről. Az ugyanis, hogy a Volán-szakma ma itt tart, egyértelműen a döntéshozók felelőssége. A szakszervezet azonnali lépéseket követel.

 

 

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Nem csak az idősek betegsége. Ígéretes új módszerek, nagy társadalmi hiányosságok a Parkinson-kór kezelésében
Bővebben >>