Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Leengedték a tározó vizét – tízezrével pusztultak a halak
2016-02-21 21:20:46
Leengedték a tározó vizét – tízezrével pusztultak a halak

Leengedték a tározó vizét – tízezrével pusztultak a halak

A lényeg röviden annyi, hogy a tározó leeresztőgépe bekrepált, így azt meg kellett javítani, de erre csak úgy volt mód, ha kifolyatják a mederből a vizet. Azonban a leeresztéssel nem vártak addig, míg az ott élő halakat kimentik, így azok tömegesen elpusztultak – számolt be a döbbenetes esetről az egriugyek.hu.

 

Az Index.hu úgy tudja, már tavaly elkezdték napi néhány centivel leengedni a Tarján-patak kisterenyei víztározóját, de időközben a Nógrád Megyei Kormányhivatal halászati főosztálya le is állíttatta, hogy megkezdhessék a halak kimentését. Ez azt jelenti, hogy a halászati főosztálynak ilyenkor keresnie kell egy halgazdálkodót, illetve keresniük kell halászokat, akik meg tudják oldani a mentést. „Csakhogy a Vízügyi Igazgatóság a munka leállítását megfellebbezte, mondván, sokkal fontosabb, hogy a hibás berendezést minél hamarabb javítsák, a tóban úgy is elenyésző mennyiségű hal van, ráadásul halászati joggal sem rendelkezhet oda senki, mivel már a horgászás is tilos. Szilágyi Attila, az igazgatóság vezetője hozzátette, hogy a tavaszi olvadásos-áradásos időszakra szeretnék befejezni a javítási munkálatokat”.

 

Ki volt az a senkiházi, aki mindezt végig merte csinálni! Ha nem tudta, hogy ennyi hal van még a tóban, akkor azért, ha meg tisztában volt vele, akkor azért mehet el a búsba. Ha egy tanyasi öreg láncon tartja a kutyáját, már kaphatja is a bírságot, de itt pedig több tízezer hal elpusztulásáért nincs felelősségre vonás? Itt jöhet bármilyen hivatalos reakció és magyarázkodás, nincs az az érv, ami ezt a gaztettet elfogadhatóvá teszi – kommentálta a történteket az egriugyek.hu. 

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben
Családi nyaralás Ausztria legnagyobb UNESCO parkjában
A gyermekes családok mind tudják, hogy gyerekkel elindulni egy nyaralásra nem leányálom. Egyrészt maga a szervezés és csomagolás is már egy kész tortúra, különösen, ha ki...
2024-04-15 15:34:58, Hírek, Aktuális Bővebben
A gyerekek igazán tudnak örülni az ajándékoknak
Sok családban megszokott dolog, hogy az olyan ünnepeken, mint a karácsony, csak a gyerekek kapnak nagy ajándékokat, a felnőttek egymás között csak jelképes figyelmességek...
2024-04-09 19:37:46, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A tudományos hírek időről időre felkapnak egy-egy hatóanyagot vagy terméket, számos pozitívummal kecsegtetve b...
Bővebben >>