Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Olga napja van.
Leengedték a tározó vizét – tízezrével pusztultak a halak
2016-02-21 21:20:46
Leengedték a tározó vizét – tízezrével pusztultak a halak

Leengedték a tározó vizét – tízezrével pusztultak a halak

A lényeg röviden annyi, hogy a tározó leeresztőgépe bekrepált, így azt meg kellett javítani, de erre csak úgy volt mód, ha kifolyatják a mederből a vizet. Azonban a leeresztéssel nem vártak addig, míg az ott élő halakat kimentik, így azok tömegesen elpusztultak – számolt be a döbbenetes esetről az egriugyek.hu.

 

Az Index.hu úgy tudja, már tavaly elkezdték napi néhány centivel leengedni a Tarján-patak kisterenyei víztározóját, de időközben a Nógrád Megyei Kormányhivatal halászati főosztálya le is állíttatta, hogy megkezdhessék a halak kimentését. Ez azt jelenti, hogy a halászati főosztálynak ilyenkor keresnie kell egy halgazdálkodót, illetve keresniük kell halászokat, akik meg tudják oldani a mentést. „Csakhogy a Vízügyi Igazgatóság a munka leállítását megfellebbezte, mondván, sokkal fontosabb, hogy a hibás berendezést minél hamarabb javítsák, a tóban úgy is elenyésző mennyiségű hal van, ráadásul halászati joggal sem rendelkezhet oda senki, mivel már a horgászás is tilos. Szilágyi Attila, az igazgatóság vezetője hozzátette, hogy a tavaszi olvadásos-áradásos időszakra szeretnék befejezni a javítási munkálatokat”.

 

Ki volt az a senkiházi, aki mindezt végig merte csinálni! Ha nem tudta, hogy ennyi hal van még a tóban, akkor azért, ha meg tisztában volt vele, akkor azért mehet el a búsba. Ha egy tanyasi öreg láncon tartja a kutyáját, már kaphatja is a bírságot, de itt pedig több tízezer hal elpusztulásáért nincs felelősségre vonás? Itt jöhet bármilyen hivatalos reakció és magyarázkodás, nincs az az érv, ami ezt a gaztettet elfogadhatóvá teszi – kommentálta a történteket az egriugyek.hu. 

További híreink
Horváth István polgármesterjelöltet támogatja a Fidesz Gyömrőn
Fidesz-KDNP Gyömrői Szervezete Horváth István Attila független jelöltet támogatja az időközi polgármester-választáson.
2016-07-27 18:54:47, Hírek, Aktuális Bővebben
Rogán és Habony ügyvédjével fut a letelepedési szekér
A Magyar Nemzet szerint több mint ötmilliárd forintot kereshetett a kötvényüzlettel Rogán Antal és Habony Árpád ügyvédje. A lap szerdai számában az is olvasható, hogy let...
2016-07-27 18:01:02, Hírek, Aktuális Bővebben
Pályázati pénzből újítják fel az Idősek Klubja kertjét
Gyöngyös képviselő testülete idén is kiírta - a 2015-ben nagy sikerű - pályázatát a városi nyugdíjas szervezetek részére. A pályázat célja volt, hogy a városi időseket és...
2016-07-27 17:16:40, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Liberálisok szerint egyre bizonytalanabb a 3-as metró felújításának uniós támogatása: Szabadai Viktor, a Mag...
Bővebben >>