Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Lefejezték, keresztre feszítették és kiszögelték: Szadista bírói üzenet nyugatra Mekkából
2018-08-09 11:35:54
Lefejezték, keresztre feszítették és kiszögelték: Szadista bírói üzenet nyugatra Mekkából

Lefejezték, keresztre feszítették és kiszögelték: Szadista bírói üzenet nyugatra Mekkából

Lefejeztek szerdán egy mianmari férfit az iszlám szent városában, a Szaúd-Arábiában található Mekkában, majd holtestét keresztre feszítették és közszemlére tették ki. Ezt a fajta büntetést csak a súlyos bűncselekményeket elkövetőkre szabják ki a szaúdi hatóságok, alkalmazása nem gyakori.

 

A mianmari Eliasz Abulkalaam Dzsamaliddínt gyilkosságért, betörésért, lopásért és nemi erőszakra tett kísérletért végezték ki. A férfit először lefejezték, majd - a szaúdi "hagyománynak" megfelelően - lefejezett, keresztre feszített holttestét közszemlére tették - írták nyugati hírportálok.

   

A halálra ítélt a szaúdi hatóságok közlése szerint betört egy - ugyancsak mianmari - nőhöz, akit halálra késelt. Emellett fegyverek és lőszerek lopásával, egy férfi ellen elkövetett emberölési kísérlettel, valamint egy másik nő megerőszakolásának kísérletével vádolták.

   

A halálos ítéletet az ország legfelsőbb bírósága fenntartotta, a király is támogatásáról biztosította.

        

Nyugati hírportálok rámutattak, hogy Rijád éppen akkor hajtotta végre a széles körben brutálisnak minősített büntetést, amikor diplomáciai vitába keveredett Kanadával emberi jogi kérdések terén. Ezt az váltotta ki, hogy a kanadai külügyminiszter nyilvánosan aggodalmának adott hangot amiatt, hogy a közel-keleti országban újabb hullámban vettek őrizetbe emberi jogi aktivistákat, és egyben felszólította a szaúdi hatóságokat, hogy azonnal engedjenek szabadon minden békés aktivistát.

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Amikor az időjárás kellemesre fordul, beköszönt a tavasz, nemcsak a ruhatárunkat frissítjük fel, szívesen újít...
Bővebben >>