Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Andrea napja van.
Legalább emlékezzünk: hét éve lőtték agyon Robikát
2016-02-23 20:30:31
Legalább emlékezzünk: hét éve lőtték agyon Robikát

Legalább emlékezzünk: hét éve lőtték agyon Robikát

Romák elleni támadások 2008-2009

 

2008. július 21. A pest megyei Galgagyörkön kevéssel éjfél után rálőttek három, romák lakta családi házra. A rendőrség akkori nyilatkozata szerint csaknem harminc lövés dördült, és a támadás nem volt összefüggésben a Magyar Gárda nem sokkal korábbi akciójával.

 

2008. augusztus 8. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Piricsén Molotov-koktélokat dobtak és lövéseket adtak le két egymás mellett álló házra. Az egyik megtámadott házban a 67 éves Gyetyinás Magdolna lakott, aki a támadás éjszakáján súlyos, lőtt sérüléseket szenvedett, miközben kimenekült a házból. A másik házban az asszony fia, Gyetyinás Tibor élt négy gyermekével és a feleségével. Ebben a házban senki nem sérült meg fizikailag.

 

2008. szeptember 5. A Hajdú-Bihar megyei Nyíradony-Tamásipusztán lövéseket adtak le egy házra, amelyben romák aludtak. A család két-három éles csattanásra ébredt a támadás éjszakáján, éjfél és egy óra között. A szobában az apa és négy gyermeke aludt. Az apa nem merte felkapcsolni a villanyt, majd átment a szomszéd szobában alvó édesanyjához, hogy megnézze, jól van-e. Ezután értesítette a rendőröket. Később vette csak észre a golyónyomokat a falban, az ablakon és a kályhacsövön. A tanú tizenegy éves fia szintén felébredt a lövések hangjára, és hallotta, hogy a támadók menekülés közben azt kiabálják: „fussunk gyorsan”.

 

2008. szeptember 29. A Heves megyei Tarnabodon Molotov-koktélokat dobtak, illetve lövéseket adtak le romák házaira, a lakók közül senki sem sérült meg. A támadás után két helyi férfit előállított a rendőrség, de az üggyel kapcsolatban nem gyanúsították meg őket. A felgyújtott házakban idős asszonyok, egy leszázalékolt házaspár és egy fiával élő idős asszony élt szűkös anyagi körülmények között.

 

2008. november 3. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nagycsécsen Molotov-koktélt dobtak és rálőttek két családi házra. Egy középkorú férfi, Nagy József és sógornője, Nagy Tiborné meghaltak.

 

2008. december 15. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Alsózsolca cigánytelepén rálőttek egy, az udvaron fát vágó 20 éves roma fiatalemberre, aki életveszélyesen megsérült.

 

2009. február 23-án hajnalban a Pest megyei Tatárszentgyörgyön felgyújtották egy roma család házát és rálőttek a kimenekülőkre. A családfőt, Csorba Róbertet és ötéves kisfiát, Robikát agyonlőtték, a család hatéves kislánya súlyosan megsérült.

 

2009. április 22. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Tiszalökön a saját háza előtt lőttek agyon egy éjszakai munkába induló roma férfit, Kóka Jenőt.

 

2009. június 3. A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Kislétán behatoltak egy telepi roma család házába, és sörétes fegyverrel többször rálőttek a benn alvó 45 éves Balogh Máriára és 13 éves lányára. Az édesanya meghalt, ő volt a romák ellen elkövetett támadássorozat hatodik halálos áldozata. Lánya életveszélyes sérüléseket szenvedett.

 

(romasajtokozpont.hu)

További híreink
Neked milyen álmaid irodája?
Rengeteg olyan munkakör van, amelyet különböző méretű irodahelyiségekben kell végezni. Rutintalan irodista azt hihetné, hogy teljesen mindegy minden, a lényeg, hogy leg...
2024-04-17 10:50:40, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Aktuális3 Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Aktuális3 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A smarthome, azaz az okosotthon lesz a XVII. Pollack Expo fókuszában amit április 18. és 19.között rendeznek m...
Bővebben >>