Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
Lehangoló adatok: azonos népszerűségen az MSZP és a Jobbik
2016-05-29 18:00:43
Lehangoló adatok: azonos népszerűségen az MSZP és a Jobbik

Lehangoló adatok: azonos népszerűségen az MSZP és a Jobbik

A Fidesz szavazóinak száma lassú csökkenés után az elmúlt három hónapban stagnál, majd erre a hónapra újra egy százalékpontot csökkent, és a párt támogatottsága 22 százalékon áll. Az MSZP meg tudta tartani a két hónapja szerzett támogatóit, és továbbra is 12 százalékon áll. A Jobbik támogatottság elmozdult január óta mért mélypontjáról, és egy százalékpontot növekedve, 12 százalékon áll. Ezzel a két párt újra fej-fej mellé került a második helyért folyó versenyben.

 

A Fidesz szavazóinak száma lassú csökkenés után, az elmúlt három hónapban stagnál, majd erre a hónapra újra egy százalékpontot csökkent, és így a párt támogatottsága 22 százalék. A párt továbbra is magasan vezeti, azonban az ország ügyeivel kapcsolatos elégedetlenség növekedése érezteti hatását a párt támogatottságán.

 

Az MSZP továbbra is meg tudta tartani a két hónapja szerzett szavazóit, és támogatottsága 12 százalék maradt. A párt szavazói továbbra is a legaktívabbak, és ez némi, hibahatáron belüli előnyt biztosít a biztos szavazók között a Jobbikkal, a második helyért folytatott, amúgy kiegyenlített küzdelemben.

 

A Jobbik támogatóinak száma elmozdult a mélypontról, ahol már negyedik hónapja tartózkodott, és egy százalékpontot növekedve 12 százalékot ér el. A párt ezzel fej-fej mellé került az MSZP-vel, bár a Jobbik szavazói továbbra is a legkevésbé aktívak.

 

A többi párt megítélése érdemben nem változott. Az LMP a múlt hónaphoz hasonlóan újra 3 százalékon áll. A DK egy százalékpontot csökkent, és két hónap után újra 3 százalékon áll. Az Együtt támogatóinak az aránya ebben a hónapban csökkent, és most nem érte el az egy százalékot, csakúgy, ahogy PM, és a MLP sem.

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz s...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>