Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Magdolna napja van.
Lemondott az MSZP vezetése
2024-06-23 12:03:08
Lemondott az MSZP vezetése

Lemondott az MSZP vezetése

Kunhalmi Ágnes a Facebookon erősítette meg a hírt, és kifejezte csalódottságát a baloldal és a szociáldemokrácia helyzete miatt, miután a DK-MSZP-Párbeszéd koalíció gyengébb eredményt ért el a választásokon, mint amit vártak. Hozzátette, hogy az értékelés elkezdődött és a tisztújítás folyamata is hamarosan elindul, miközben ő is végiggondolja saját szerepét a jövőben.

 

Az MSZP-DK-Párbeszéd szövetség a választásokon 367 ezer szavazatot gyűjtött össze az EP-listán, ami 8,03 százalékos eredményt és két mandátumot jelentett számukra. Önkormányzati szinten 250 tagjuk kapott polgármesteri vagy képviselői felhatalmazást. Azonban az egykori állampárt az idei EP-választáson már nem önállóan indult, hanem a DK-val és a Párbeszéddel szövetségben, és mivel ez csak két mandátumot ért, MSZP-s politikus már nem jutott be az Európai Parlamentbe.

 

Komjáthi Imre a lemondását követően azt írta, hogy "munkás emberként úgy tanulta, hogy mindennek van következménye", ezért a kongresszustól kapott bizalmat és társelnöki mandátumot visszaadja az MSZP közösségének. Úgy véli, vállalni kell a felelősséget és le kell vonni a megfelelő következtetéseket, tanulságokat a választási eredményekből.

 

Kunhalmi Ágnes továbbra is meggyőződése szerint nincs jó társadalom baloldal nélkül, és a 18. kerület egyéni országgyűlési képviselőjeként kész újra legyőzni Orbán jelöltjét 2026-ban. "A XVIII. kerület polgárai, minden baloldali polgár és minden magyar állampolgár számíthat rám a következő években is" – tette hozzá.

 

A választási kudarc után más pártokban is történtek változások: Donáth Anna lemondott a Momentum elnöki tisztségéről, Dobrev Klára pedig bejelentette a DK-s árnyékkormánya végét.

 

Az MSZP választmányi ülésén elfogadott menetrend szerint elindul a hazai baloldal újragondolása. A párt közleménye szerint az MSZP zavartalan működése a következő általános tisztújításig biztosított.

 

"A demokratikus erők feladata a rendszerváltás elérése, 2026-ban egy szociálisabb, igazságosabb Magyarország megteremtése. Az önkormányzati választáson felhatalmazást kapó szocialista és ellenzéki vezetők győzelme fontos mérföldkő ezen az úton. A következő hónapok feladata a részletes értékelés, az MSZP szervezetének és működésének újragondolása és az MSZP általános tisztújításának lefolytatása" - írták a közleményben.

További híreink
Harmadával kevesebb orvosi ügyelet lesz Budapesten
Egyharmadával csökken a fővárosi orvosi ügyeletek száma az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) tervezete szerint, ami októbertől 13 felnőtt és 3 gyermekügyeleti pontot jelente...
2024-07-21 08:58:26, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Medián: a Fidesz népszerűsége zuhanóban, a Tisza Párté növekvőben
A Medián legújabb felmérése szerint a Fidesz támogatottsága csökkent, míg a Tisza Párté nőtt. A választók körében a Fidesz 42,8%-ra esett vissza a korábbi 44,8%-ról, míg ...
2024-07-18 12:49:02, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Az egyetemisták közel fele fontolgatja a külföldi letelepedést
Az egyetemi hallgatók politikai részvétele jelentősen nőtt az elmúlt öt év során, miközben egyre többen képzelik el, hogy hosszú távon külföldön éljenek. Ezt támasztja al...
2024-07-14 12:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az egyetemi hallgatók politikai részvétele jelentősen nőtt az elmúlt öt év során, miközben egyre többen képzel...
Bővebben >>