Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Zsuzsanna napja van.
Letiltották egy hete a kormánykritikus vallásfilozófus Gábor Györgyöt a közösségi hálóról
2019-10-09 14:00:55
Letiltották egy hete a kormánykritikus vallásfilozófus Gábor Györgyöt a közösségi hálóról

Letiltották egy hete a kormánykritikus vallásfilozófus Gábor Györgyöt a közösségi hálóról

Minderre egy ismerőse hívta fel a figyelmet azt kérve, hogy mind a posztot, mind az elképesztő hírt minél többen osszák meg hírül adva, hogy valami nagyon nem stimmel Rogán Nemzeti Propaganda- és Cenzorhivatalának működésével és főként hatáskörével.

 

A történtekről szóló civilközlemény az alábbiakban informálja a közvéleményt:

 

„Figyelem barátaim!

 

A mai napon letiltották a Facebook-ról Gábor György vallásfilozófust, egyetemi tanárt, anélkül, hogy ennek okáról neki bármi magyarázattal szolgáltak volna. Nevetséges 3 napra fosztották meg a szólásszabadság jogától, a publikálás lehetőségétől.

 

Ez a rövid időtartam azt is jelenti, hogy valódi, jogszerű okot nem találtak a letiltására. Talán a kormány megbízásából, talán egyenesen Semjén elvtárs utasítására, - ezt nem tudjuk, - és csakis a magyar fb directory felülről való irányításával történt, történhetett a dolog. Nemzetközi szintre nem jutott el az ügy, ugyanis akkor az egész felfüggesztést kivizsgálták volna és nyilvánvalóan nem találták volna indokoltnak. Gábor György utolsó posztja a vallási szabadságról szólt. Valaki találva érezte magát. Vagy csak egyszerűen jönnek az önkormányzati választások és a hatalomra veszélyes gondolkodókat valahogyan ki kell vonni a forgalomból. Magyarország jogállam, ugye? Sajtó és szólásszabadság van, igaz? ’Aki ezt megkérdőjelezi, az pedig a becsületünkbe gázol’, - ahogy a miniszterelnök ezt finn kollégájának, mint apa a hülye gyerekének elmagyarázta pár napja... Valóban? Hát akkor legyen így! Most gázoljunk bele ebbe a nemlétező becsületbe! Mert jogtalanság történt, megint, éspedig úgy, hogy ez mindenkit érint, még ha nem is tudja! - Osszátok a posztot, kérlek benneteket és ha bárkinek bármi jó ötlete van, hogyan lehetne panaszt tenni, jogorvoslatot kérni, szélesebb körben nyilvánossá tenni azt, ami történt ma is, ne tartsa magában! Segítsetek!”

 

A Semjén Zsoltot – is – erősen, ráadásul teljes joggal megsorozó posztot változtatás nékül közöljük:

 

„A vezérmotívum (Leitmotiv) olyan központi zenei motívum, amely hol változatlanul, hol módosulásokkal, variációkkal, lényeges pillanatokban és fontos dramaturgiai elemként rendre visszatér a mű során. Talán a leggyakrabban Wagner élt ezzel a kompozíciós technikával, feldolgozva a germán és más északi mitikus hagyományokat.Semjén Zsolt igazi wagneri alkat. Neki is van egy vezérmotívuma, amely hol változatlanul, hol némi módosulásokkal rendre visszatér, lényeges pillanatokban és fontos dramaturgiai elemként, s szintén gazdagon merítve a germán hagyományvilágból.

Volt, amikor ez a vezérmotívum úgy szólalt meg, hogy „Aki azt szeretné, hogy a tizenéves fia első szexuális tapasztalatait egy szakállas bácsitól szerezze, szavazzon nyugodtan az SZDSZ-re.” Máskor – Pázmány Péter egykori kifejezéseit a magyar történeti- és eszmetörténeti hagyomány összefüggéséből kiragadva és azt meghamisítva – a semjéni vezérmotívum ekképp csendült fel: „a mindenkori labancok, németek itt vannak az országban, és alig várják, hogy a gallérunk mögé pökjenek.” Megint máskor, Scheiber Sándor néhai főrabbi emlékét megbecstelenítve, s a Scheiber-rokonság tiltakozására – mintha csak Scheibert idézné – ezt mondta: „Az Örökkévaló mentse meg a magyar zsidóságot attól a mentalitástól, amelyet az jellemez, hogy ha van konjunktúra, akkor van pajesz, ha pedig nincs konjunktúra, akkor nincs pajesz." De a vezérmotívum hallható volt abban a hangszerelésben is, hogy vajon jó-e a magyar zsidóságnak, „ha egy rossz politika mintegy túszként löki maga elé a Schwarcz bácsit és a Weisz nénit", homogenizálva, egységessé, azonossá téve a hazai zsidóságot, ahogy ezt Semjén nagy elei tették, mintha minden zsidó ugyanazt gondolná jó és rossz politikáról, s mintha mindegyiknek ugyanaz volna jó és tetsző, vagy rossz és elutasítandó, hiszen ezek mind ugyanolyanok.

Most pedig egy kortárs-kompozícióban hangzott el a semjéni vezérmotívum, midőn „Sneider-Bauer cégtáblát” emlegetett, valamint „átmasírozást a Spinoza-ház szeánszára.”

Megnyugtató, hogy mindezt – miként ezt maga jelentette be, miheztartás végett – „Európa legkereszténydemokratább kormányának” miniszterelnök-helyetteseként mondotta.

Semjén egyedülálló kompozíciós technikája, hogy a fenti vezérmotívum mellett átüt minden megszólalásából egy másik Leitmotiv is: a teljes szellemi nihilnek és leépültségnek és a buzgó aljasságnak a szimbiózisa.”

 

Gábor György utolsó bejegyzése pedig az újpesti önkormányzat gátlástalan kampányolásáról szólt, amit közpénzből és a nyugdíjas szavazók befolyásolását célozva terít Wintermantel Zsolt polgármester:

 

„Olvasom, hogy az újpesti önkormányzat kávét, teát, mézet, fodros kocka tésztát és Gyulai kolbászt osztogat a nyugdíjasoknak.

 

Ez nagyon szép, őszinte és érdek nélküli akció, ugyebár!

 

A keresztény szabadság jegyében a Gyulai kolbász abszolút rendben is van. Engem csak az érdekel, hogy a zsidó szabadság jegyében (és az ország vallási összetételére, valamint a vallási és lelkiismereti szabadságra tekintettel) az önkormányzat kóser kolbászt is szándékozik osztogatni?” – írta a letiltást megelőzően a vallástörténész.

 

Az újpesti „aranyesőről” a Hírhatár is beszámolt pár napja.

További híreink
Bódi Sylvi rasszista ironizálással nyalt be az Orbán-kormánynak – Mikronéziából
Végre Bódi Sylvi is nyilatkozott a koronavírusról: a jelenleg Mikronéziában élő modell meglehetősen rasszista uszítással vezetett le Instagram-oldalán, hogy szerinte hogy...
2020-02-18 19:28:25, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Bayer Zsolt megnyugodhat: nem lesz politikai tisztogatás a vári lakások miatt
Az I. kerület új, ellenzéki polgármestere azt mondta: a Magyar Nemzet megkap minden szükséges információt, ő pedig nem azt akarja, amit az előző polgármester, nem politik...
2020-02-18 19:28:22, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Jogerősen nyert a DK: nem volt törvénytelen a tévészékház meglátogatása
A Fővárosi Törvényszék csütörtökön helyben hagyta a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróság elsőfokú ítéletét, miszerint az országgyűlési képviselők 2018. december 16-án é...
2020-02-17 21:08:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ha valaki tud valamit, ami a frigyet akadályozza, most mondja el, vagy hallgasson örökké – hangzott el néhol a...
Bővebben >>