Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Auguszta napja van.
Liberálisok: Soltész Miklós három társadalmi csoportot is megsértett egy szuszra
2014-07-29 12:48:15
Liberálisok: Soltész Miklós három társadalmi csoportot is megsértett egy szuszra

Liberálisok: Soltész Miklós három társadalmi csoportot is megsértett egy szuszra

A Liberálisok azt írják közleményükben, hogy Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár tegnap egyetlen eseményen három társadalmi csoportot is megsértett.
 
Egyrészt a daganatos betegségből gyógyuló gyerekeket és szüleiket, akik jelenlétére kizárólag azért volt szüksége, hogy elmondhassa politikai üzeneteit - a zalaszabari tábort és a gyerekeket az államtitkár csak díszletnek használta, hiszen mondanivalója nem róluk és nem nekik szólt.
 
Másrészt az LMBTQ embereket, azon belül is a leszbikusokat, amikor őket és a velük foglalkozó szervezeteket is feleslegesnek nevezte - ezzel a kijelentésével önkényesen különbséget tett jogszabályok szerint működő, társadalmi szempontból legitim célokat képviselő szervezetek, valamint nemi orientációjuk alapján emberek között.
 
Harmadszor pedig a Norvég Alapról beszélt, összehasonlítva azt a Nemzeti Együttműködési Alappal. Mivel a kettő funkcója teljesen más, így az alapok pénzelosztását és az alapok által támogatandó projekteket nem lehet egy kalap alá venni.
 
A Liberálisok szerint "Soltész Miklóstól kereszténydemokrata politikusként nem lehet mást elvárni, csak a toleranciát, az elfogadást, de ő tegnap ellentéteket szított, kirekesztett és gyerekeket használt fel kampánycélokra". A párt ezért arra szólította fel Soltészt, hogy kérjen bocsánatot a gyerekektől és szüleiktől, a leszbikusoktól, valamint a civil szervezetektől, valamennyi magyar állampolgártól, akiket tegnap kijelentéseivel megsértett.
További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Aktuális Bővebben
A szépségmegőrző rutin alapjai: ránctalanítás és szemkörnyékápolás
Mindannyiunk leghőbb vágya a fiatalos, vonzó megjelenés, és ebbe beletartozik az élénk tekintet, a jól ápolt, üde arcbőr is. Ahhoz azonban, hogy mindez megvalósulhasson, ...
2024-03-28 16:53:21, Hírek, Aktuális Bővebben
Fűtés-hűtés hőszivattyúval
Napjainkban egyre több alternatív, környezetbarát fűtési technológia és berendezés közül választhatunk. Ha egy igazán korszerű, alacsony fenntartási költséggel járó rends...
2024-03-27 10:36:23, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Befejeződött a Lauber Dezső Sportcsarnok belső felújítása.
Bővebben >>