Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Emma napja van.
LMP: A Fidesz tönkreteszi a Tokaj-hegyaljai szőlőtermelőket
2017-09-28 16:00:19
LMP: A Fidesz tönkreteszi a Tokaj-hegyaljai szőlőtermelőket

LMP: A Fidesz tönkreteszi a Tokaj-hegyaljai szőlőtermelőket

A kormány 2010 óta körülbelül tízmilliárd forintot ölt bele az egykori Tokaj Kereskedőház felvirágoztatásába, sikertelenül. Lázár János 2016-ban bejelentette, hogy a tokaji borvidéken „az állam hátrébb lép”, és nem önt több pénzt saját cégébe.

 

A vállalat vezetésében elkövetett hibákért, a kialakult áldatlan állapotokért elsősorban a céggel szerződéses viszonyban álló gazdálkodók „fizetnek meg”, akiktől helyenként csupán 10 Ft/kg-os áron vásárolják fel a termést.

 

Sallai R Benedek, az LMP politikusa szerint a magyar mezőgazdaság elmúlt hét éve alatt a Fidesz hol privatizációval, hol pedig egy-egy állami tulajdonú agrárcég, mint a Grand Tokaj Zrt. tönkretételével kívánja az erőforrásokat a kormányközeli emberekhez és érdekcsoportokhoz juttatni.

 

Lázár János a parlament mezőgazdasági bizottságának egy 2015-ös ülésén elmagyarázta, azért vonul ki az állam a mezőgazdaságból, mert senkinek nem hiányzik, hogy a fideszes kormány alatt a fideszes menedzsment lopja szét a vagyont – állítja Sallai.

 

Véleménye szerint a Grand Tokaj Zrt. esetén látható, hogy hogyan tesz tönkre egy állami céget a fideszes menedzsment, hogyan kényszeríti földjeik eladására - botrányos szőlőárakkal - a gazdálkodókat, hogy aztán Mészáros Lőrinc, vagy Csányi Sándor mindenre rátegye a kezét.

További híreink
Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csapatával Havas Henrik. A legendás televíziós szakember a napok...
2024-04-18 17:49:41, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szórakoztató központot ígér a budapestieknek – és még közpénz s...
2024-04-18 17:49:40, Hírek, Aktuális2 Bővebben
A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
A használt laptopok piacán számos márkával találkozhatunk, de főleg a legnagyobbak jól bejáratott sorozatai tűnnek fel. Nem véletlen, ugyanis ezek már bizonyítottak, tart...
2024-04-12 14:15:10, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottsága és a Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara...
Bővebben >>