Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
London, Florida, Debrecen... jó dolga van a fideszes képviselőknek
2014-04-23 16:19:04
London, Florida, Debrecen... jó dolga van a fideszes képviselőknek

London, Florida, Debrecen... jó dolga van a fideszes képviselőknek

Varga Zoltán debreceni képviselő egy felettébb érdekes kérdést feszegetett szerdai sajtótájékoztatóján.

 

A képviselő a tavaly év vége felé kirobbant „floridázós” botrány egyik epizódjáról, illetve egy ehhez kapcsolódó felfedezéséről számolt be a sajtótájékoztatón. Varga Zoltán elmondta: a csütörtöki városi közgyűlés egyik témája a beszámoló a tavaly év végi városi, hivatalos utakról. Ez egy teljesen szokványos dolog lenne: melyik képviselő mikor, hova, miért, mennyiért utazott, miért volt ez jó a városnak, és hasonlók…


Nem úgy Debrecenben!

 

A képviselőnek ugyanis szemet szúrt valami. Konkrétan Pajna Zoltán tavaly novemberi útja, illetve annak dátuma.

- A debreceni alpolgármester hivatalosan november 3-8 között Londonban tartózkodott egy utazási vásáron. Ebben ugye semmi extra nincs. A probléma ott kezdődik, hogy Pajna Zoltán november 7-én bizony már a Floridába tartó gépen ült… Széles Gábor óta tudjuk, hogy a tér és az idő szabadon értelmezhető valami, UFO-k pedig vannak, de azért talán Debrecenben tekintsünk el ettől a magyarázattól… - mondta a képviselő.

Varga Zolán hangsúlyozta: ha elfogadjuk Kósa Lajos magyarázatát, hogy ezen a floridai úton amúgy nem történt semmi, mindenki csak a hasát süttette és „jól megérdemelt pihenését” töltötte, akkor mégis milyen dolog már az, hogy az alpolgármester ott hagy csapot-papot, Londont, vásárt, tesz a közpénzre, amiből kiutazott, és pálmafás kisgatyában nyugodt lélekkel hátradől Floridában? 

- Ez az epizód is felveti azt a kérdést, hogy vajon tényleg minden normálisan működik a városban? Tényleg ez a helyes egy alpolgármestertől? Tényleg működőképes egy ilyen rendszer, ami megengedi, hogy a város vezetése bátran otthagyhatja a kötelességét? Hogy egy alpolgármester leléphet egy olyan útról, amit az adófizetők finanszíroztak neki? – tette fel kérdéseit Varga Zoltán, megjegyezve, hogy ráadásul ott van a napidíj kérdése is – hány napra vett fel pénzt az alpolgármester? 

A képviselő elmondta, kérdését azért nem tette fel az önkormányzatnak, mert ott jó szokás szerint nem válaszolnak, így azt reméli, hogy a csütörtöki közgyűlésben magyarázatot kap maja a londoni útra és a napidíj-problémára is.



forrás: Debreceni Hírhatár

fotó: vagy.hu

További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg az elmúlt időszakban csupán drága, hosszadalmas middleware-ek általi fejlesztésekkel lehetett megoldani az...
Bővebben >>