Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma László napja van.
Magányos, idős és rokkant asszonyt fosztottak ki Somogyban
2013-08-02 12:29:43
Magányos, idős és rokkant asszonyt fosztottak ki Somogyban

Magányos, idős és rokkant asszonyt fosztottak ki Somogyban

Egy Kaposvár melletti faluból több olvasónk is jelezte, hogy elviselhetetlen félelemben és rettegésben élnek ott az emberek. Az egyik áldozattal beszélgettem, aki kifejezetten kérte, hogy ne áruljam el sem a település, sem pedig az ő nevét, mert attól tart, hogy a rablók meggyilkolják.

 

A rokkant hölgyet éppen tegnap fosztották ki. Az egyszerűség kedvéért, Irma néninek fogom hívni.

 

A beszélgetés sírással indult, majd pár perc elteltével az idős hölgy összeszedte magát, és máris saját történetét kezdte mesélni: Korán reggel jött a mozgóárus, gondoltam veszek kenyeret és néhány fontosabb dolgot. Ekkor találkoztam a szomszédommal, aki elmondta, hogy az éjjel ellopták az összes csirkéjét. Megkérdezte, hogy nálam jártak-e betörők. Tudomásom szerint nem, válaszoltam neki, majd visszatértem a házba, és leellenőriztem a szerszámos kamrát.

 

Újabb zokogás, majd folytatta a történetét…

 

Észrevettem, hogy a kiskutyám meg sem mozdul. Ekkor már éreztem, hogy valami nem stimmel. A szerszámos kamra ajtaja fel volt feszítve. Mindent elvittek. A megboldogult férjem szerszámait, a három éves kapálógépemet, leszedték a szalagfűrészről a 10 kilogramm súlyú motort. Semmim sem maradt, így már a földet sem fogom tudni megművelni. Azonnal orvost hívtam a kutyushoz, aki nem rég ment el. Azt mondta, hogy nem biztos, hogy az én kis kedvencem túléli a bántalmazást. Lefújták gázspray-vel, megverték.

 

Ekkor Irma néni kifújja az orrát, majd folytatja...

 

Egy szomszédos faluban háromezer forintért öltek meg egy idős nénit az idén. A lányomhoz is betörtek, ő is ebben a faluban lakik. Felfeszítették a redőnyt, betörték az ablakot, és minden mozdítható értéket elloptak a haramiák. Családi ékszereket és némi készpénzt. Lassan ott tartunk, hogy nem merünk még az utcára sem kimenni. Ezek a gazemberek kihúzzák a répákat a földből, elviszik az állatainkat, ha pedig valaki észreveszi őket, akkor nem haboznak támadni, akár gyilkolni is. Hová fajult a világ? Én nem akarok politizálni, de Pintér Sándor azt ígérte, két hét alatt rendet tesz! Ehhez képest soha nem látott rettegésben, félelemben élünk.

 

Mi a helyzet a polgárőrökkel?

 

Pár éve már nem működnek. Szóltunk a polgármesternek, hogy segítsen újra megszervezni a helyi védelmet, de ő csak annyit mondott: senki se vállalja. Azt nem tudom megmondani, hogy ennek mi az oka, talán a félelem, talán a pénztelenség, de egy biztos: veszélyben az életünk. Öregek vagyunk, mi már nem tudunk védekezni, segítséget sehonnan sem kapunk.

 

Én a Fideszre szavaztam, mert a 2 hét alatti rendteremtést és a közbiztonság helyreállítását ígéreték, amely egy magamfajta 60 éves rokkantnak - aki védekezni sem tud a rablók ellen - nagyon fontos lett volna. Sajnos az, hogy a társam, az én Morzsi kutyám, aki az egyetlen vigaszt adta nekem a magányomban, hogy még ő is itt haldoklik mellettem, és az, hogy rettegésben kell élnem betegen, kiszolgáltatottan, na, ezt már nem bírom elviselni - búcsúzott el ismét zokogva a rokkant özvegy!

 

Irma nénit nem tudtam megnyugtatni, búcsúzását viszonoztam, azonban arra kértem, hogy ha szükségét érzi, azonnal hívjon fel, legyen az akár éjjel vagy nappal. Rám számíthat, bár a távolság miatt, nem tudom, mennyire tudok majd hatékonyan segíteni, ha eljön az idő…

 

AdamRos

 

Utoljára frissítve: 2013-08-02 13:10:24

További híreink
Schiffer András kibukott a kormány fairtós jogszabály-módosításától
„Ilyen az, amikor a hatalmi téboly és a profitéhség az életösztönt is felülírja” – kommentálta az ügyvéd-politikus a tűzifa biztosítását célzó új jogszabályt.
2022-08-07 13:25:29, Hírek, Aktuális Bővebben
Totális zsákutcában van Orbán
Magyarország nemzetközi helyzete 1956 óta nem volt ennyire zavaros - George Lazar jegyzete.
2022-08-03 20:04:33, Hírek, Aktuális Bővebben
Hogyan lehet kriptovalutát és bitcoint bányászni?
A bitcoin, illetve alapvetően a kriptovaluták létezéséről már azok is tudnak, akik amúgy egyébként nem érdeklődnek különösebben az új technológiák után. Arról, hogy mikén...
2022-07-26 09:24:57, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Augusztus 3-án Világjáró virtuózok címmel Szabó András orgonaművész és Nikos Ormanlidis hegedűművész lép fel a...
Bővebben >>