Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Gedeon napja van.
Magára hagyták Michael Schumachert
2014-12-13 18:31:51
Magára hagyták Michael Schumachert

Magára hagyták Michael Schumachert

 

A svájci Bluewin újság információi szerint Schumacher főszponzorai kimondottan nehéz helyzetben vannak a síbalesete óta, hiszen „előbb-utóbb meg kell hozniuk a döntést a támogatás megszüntetéséről. Schumi ugyanis jelenleg képtelen képviselni őket a nyilvánosság előtt, és valószínűleg a jövőben sem kerül olyan állapotba, hogy eleget tudjon tenni a szerződésekbe foglalt kötelezettségeknek” – írta a lap. „Schumacher szponzorai több millió svájci frankot fizetnek évente, de nem kapnak érte semmit. Gazdaságilag ez nem éri meg nekik" – írta jelentésében a Bluewin.

 

A sportoló balesete után csak a Rosbacher ásványvíz-forgalmazó cég szakított Schumival. Viszont a napokban Navyboot és a Jet Set divatcégek léptek, Philippe Gaydouls tulajdonos bejelentette, hogy felmondják a Schumachernek évi négymillió eurós bevételt hozó együttműködésüket. Tehát a hétszeres világbajnok legenda addig volt üzlet a Navyboot és a Jet Set számára, amíg Schumacher egészséges volt. Schumachert és családját a baleset után több szponzora is a támogatásáról biztosította, akik most egy év után elálltak a családtól.

 

A szponzoroknak számos dolgot kellett mérlegelniük, viszont mivel a szerződés felmondása mellett döntenek, számolniuk kell azzal, hogy az eset nyilvánosságra kerülésekor a népszerűségük és az emberek megítélése erősen a negatív felé fog tendálni. Ez érthető is a fogyasztók részéről, mivel egy embertelen gesztusként értelmezhetik, hogy a kóma után lábadozó, magatehetetlen legendától, s főleg a családjától megvonják a támogatást a balesete miatt. Schumi a pályafutása alatt csaknem egymilliárd eurós, 195 milliárd forintnak megfelelő vagyont gyűjtött össze a családja számára, tehát anyagilag nem valószínű, hogy megrendíti a familiát az elállás, mint sem érzelmileg esik rosszul a döntés nekik.

 

Schumacher állapotáról újabb információkat is lehet tudni: tolószékben ül és nemcsak járni, hanem beszélni is újra kell tanulnia. „Michael állapota javul, de vegyük figyelembe a sérülése súlyosságát is. A rehabilitáció zajlik, Michael előtt még hosszú és nehéz út áll” – mondta Sabine Kehm, Schumacher menedzsere a német RTL-nek.

 

„Nem ígérhetek prognózist, mert jelen szituációban ez nem lehetséges. Apró lépésekkel halad előre a rehabilitáció során, türelem és idő kell még. Továbbra is csak ismételni tudom, a család boldog és meghatott attól a támogatástól, amelyben részesült. Hiszek abban, hogy a pozitív energiák segítenek a gyógyulásban is, és köszönjük a rengeteg biztatást. Optimisták vagyunk, a legjobbakat reméljük – a ti erőtök ad nekünk is erőt, hogy támogassuk Michaelt harcában. Mindenki megértette, hogy nyugalom és türelem kell a helyzet kezeléséhez, és ehhez szükséges a magánélet szentségének megőrzése is” – folytatta.

 

-mezei-

Utoljára frissítve: 2014-12-13 18:31:23

További híreink
Jó páros-e a niacinamid és a C-vitamin?
A rövid válasz: igen! Nemcsak, hogy bátran kombinálhatod ezt a két szuper összetevőt, de bátorítunk is rá, ugyanis ezen bőrápoló kombináció esetében nem kell kompromisszu...
2024-03-27 10:28:13, Hírek, Sport Bővebben
Nem mindig az igazi a legjobb!
Persze folyamatosan azt halljuk mindenhonnan, hogy mindig ragaszkodjunk az eredetihez, ne érjük be másolattal, ne elégedjünk meg ócska utánzatokkal, azért bátran merjük á...
2024-03-21 16:36:52, Hírek, Sport Bővebben
Új dolgokat próbálna ki? Íme, pár tipp, hogy levetkőzze félelmeit!
Úgy érzi, hogy érdekli a különféle örömök világa, elege van a megszokott együttlétekből, valami többre, valami különlegesebbre vágyik? Akkor itt az ideje, hogy új dolgo...
2024-03-21 16:12:18, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Önkormányzati segítséggel menekül előre a Pécsi Harmadik Színház, ami általa tovább működhet a kortárs darabok...
Bővebben >>