Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Magdolna napja van.
Magyar Péter: a Tisza Párt készen áll az előrehozott választásokra is
2024-06-18 14:16:36
Magyar Péter: a Tisza Párt készen áll az előrehozott választásokra is

Magyar Péter: a Tisza Párt készen áll az előrehozott választásokra is

A Klubrádiónak adott interjúban Magyar Péter kifejtette, hogy a Tisza Párt jelenlegi 30 százalékos támogatottsága csak a kezdet, és a következő választásokig a párt még erősebbé válik, új eszközökkel és jobb szervezettséggel fog rendelkezni. Úgy véli, a Fidesz lejtmenetben van, ezért ha Orbán Viktor helyében lenne, előrehozott választást írna ki, de megjegyezte, hogy a Tisza Párt akkor is győzni fog, ha a választásokat 2026-ban tartják meg.

 

Magyar arról is beszélt, hogy a párt még építi szervezeti struktúráját, és a társadalmi szerződésük is még kidolgozás alatt áll, de készen állnak egy 2026-os, és egy esetleges 2024-es választásra is. Emellett nem zárkózik el az alaptörvény módosításától sem, amelynek keretében például rögzítené, hogy egy személy csak két cikluson keresztül tölthetné be a miniszterelnöki posztot, de hangsúlyozta, hogy ez egy hosszú távú folyamat, amely komoly társadalmi vitát igényel.

 

Az ATV-vel kapcsolatos incidensre is kitért, amely során Magyar Péter kisétált az Egyenes Beszéd című műsorból, miután Rónai Egon műsorvezető egy mappát nyújtott át neki, amelyben az állításaival ellentétben szerepelt, hogy hányszor hívták meg a csatornára. Magyar szerint korábban is voltak konfliktusai az ATV-vel, és csak akkor kaptak bocsánatot és helyreigazítást, amikor a vezérigazgatóval telefonált. A politikus hozzátette, hogy a választók nem csak a politikai elit, hanem a hozzájuk tartozó média lecserélésére is felhatalmazást adtak.

 

Magyar Péter azt is elmondta, hogy a hétfői interjú előtt azt ígérték neki, hogy csak a választási eredményekről fognak beszélni, és nem említették a mappát. Hozzátette, nem akar médiaháborút kirobbantani, de addig nem fog az ATV-be menni, amíg a Rónai-interjúnak nem lesznek következményei. Azt mondta, „valóban vannak olyan műsorai az ATV-nek, amelyek teljesen függetlenek”, ő is tud mondani ilyeneket, viszont vannak „gusztustalan propagandaműsoraik” is, mint az Öt című műsor. A Tisza Párt alelnöke kijelentette, hogy bármikor kész vitázni Orbán Viktorral, akár a köztévében, akár az ATV-ben.

 

Az Európai Néppárt (EPP) elnöke, Manfred Weber pénteken Budapestre látogat, és a Tisza Párt alelnökével, Magyar Péterrel tárgyal a párt csatlakozásáról. Magyar elmondása szerint Webernek nem voltak előfeltételei a csatlakozással kapcsolatban, és az EPP elnöke már korábban megbizonyosodott arról, hogy a Tisza Párt konstruktív kapcsolatra törekszik, szeretné lezárni a jogállamisági eljárásokat, hazahozni az uniós forrásokat, és csatlakozni az uniós ügyészséghez.

 

A levélszavazást Magyar Péter "intézményesített csalásnak" nevezte, és kritizálta, hogy a Vajdaságban lehetett így választani, míg egy Németországban dolgozó magyarnak akár 500 kilométert is meg kellett tennie a szavazáshoz. A külképviseleteken a Tisza Párt legyőzte a Fideszt, és Magyar szeretné, ha mindenki az interneten szavazhatna egy átlátható, biztonságos rendszeren keresztül.

 

Az ATV munkatársainak vallási hovatartozását részletező bejegyzés miatt többen is reagáltak. Kocsi Ilona, a MÚOSZ elnöke például úgy nyilatkozott, Magyar Péter törvénysértést követett el, Tényi István volt fideszes politikus pedig a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatósághoz (NAIH) fordult bejelentéssel.

 

További híreink
Harmadával kevesebb orvosi ügyelet lesz Budapesten
Egyharmadával csökken a fővárosi orvosi ügyeletek száma az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) tervezete szerint, ami októbertől 13 felnőtt és 3 gyermekügyeleti pontot jelente...
2024-07-21 08:58:26, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Medián: a Fidesz népszerűsége zuhanóban, a Tisza Párté növekvőben
A Medián legújabb felmérése szerint a Fidesz támogatottsága csökkent, míg a Tisza Párté nőtt. A választók körében a Fidesz 42,8%-ra esett vissza a korábbi 44,8%-ról, míg ...
2024-07-18 12:49:02, Hírek, Aktuális2 Bővebben
Az egyetemisták közel fele fontolgatja a külföldi letelepedést
Az egyetemi hallgatók politikai részvétele jelentősen nőtt az elmúlt öt év során, miközben egyre többen képzelik el, hogy hosszú távon külföldön éljenek. Ezt támasztja al...
2024-07-14 12:22:54, Hírek, Aktuális2 Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az ország első és továbbra is egyetlen fényfesztiválja több mint 100.000 érdeklődőt vonzott Pécsre.
Bővebben >>