Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Malvin napja van.
Magyar találmányként világít a bicikliút Egerben
2015-12-07 21:21:24
Magyar találmányként világít a bicikliút Egerben

Magyar találmányként világít a bicikliút Egerben

Arról az egy kilométeres szakaszról van szó, ami Felnémetet Eger belvárosával köti össze és ahol nemrég viszonylagos médiacsendben átadták az ország első világító burkolatú bicikliútját.

 

A Living Road Világító Útburkolati jel néven levédetett találmány helyi fejlesztés és már legalább 5 éve létezik - ezt Farkas Tibor feltaláló mesélte az Indexnek telefonon. Azt is elmesélte, hogy az ötlet akkor született, amikor külterületen biciklizett, és egy kanyar elnézése után elesett. A férfi nem szakmérnök, és még a végzettsége sem hasonló, de azt mondta, hogy vállalkozóként előfordul, hogy "kifejleszt ezt-azt".

 

A technológia arra nyújthat megoldást, hogy a közvilágítás kiépítése, a hasznához képest igen drága egy ilyen frekventált környéken. A találmány lényege, hogy a hagyományosan felfestenek egy bevonatot, ami tartalmaz egy világító pigmentet. Ez a pigment képes hosszan, akár tizenkét órán át utánvilágítani, és csekély fény mellett is feltöltődik. A világító festés már meglévő és új bicikliútra is telepíthető.

További híreink
Meg fogsz gyógyulni!
Különleges tárlat nyílik Pécsett a Zsolnay Negyedben Meg fogsz gyógyulni! címmel drMáriás alkotásai lesznek láthatók.
2016-09-30 14:34:51, Hírek, Színes Bővebben
Európa is megdöbbent a letelepedési kötvénybizniszen
A befolyásos Politico hetilap európai kiadása ma címlapon hozta a Magyar lyuk tátong a schengeni kerítésen című írást a letelepedési kötvények körüli botrányokról. Európá...
2016-09-30 03:56:31, Hírek, Színes Bővebben
Aggályok a Kanadával tervezett szabadkereskedelmi megállapodás ügyében
A jövő nemzedékek szószólója, Szabó Marcel szerint az Európai Unió Bíróságának kellene választ adnia a kanadai szabadkereskedelmi megállapodással (CETA) kapcsolatos aggál...
2016-09-30 03:43:28, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) országos kampányt indított a nők és a férfiak közötti bérkülönbség ...
Bővebben >>