Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma György napja van.
Magyar találmányként világít a bicikliút Egerben
2015-12-07 21:21:24
Magyar találmányként világít a bicikliút Egerben

Magyar találmányként világít a bicikliút Egerben

Arról az egy kilométeres szakaszról van szó, ami Felnémetet Eger belvárosával köti össze és ahol nemrég viszonylagos médiacsendben átadták az ország első világító burkolatú bicikliútját.

 

A Living Road Világító Útburkolati jel néven levédetett találmány helyi fejlesztés és már legalább 5 éve létezik - ezt Farkas Tibor feltaláló mesélte az Indexnek telefonon. Azt is elmesélte, hogy az ötlet akkor született, amikor külterületen biciklizett, és egy kanyar elnézése után elesett. A férfi nem szakmérnök, és még a végzettsége sem hasonló, de azt mondta, hogy vállalkozóként előfordul, hogy "kifejleszt ezt-azt".

 

A technológia arra nyújthat megoldást, hogy a közvilágítás kiépítése, a hasznához képest igen drága egy ilyen frekventált környéken. A találmány lényege, hogy a hagyományosan felfestenek egy bevonatot, ami tartalmaz egy világító pigmentet. Ez a pigment képes hosszan, akár tizenkét órán át utánvilágítani, és csekély fény mellett is feltöltődik. A világító festés már meglévő és új bicikliútra is telepíthető.

További híreink
Nagyobb védelem az egyre kifinomultabb emberkereskedelem ellen
Nagyobb védelmet nyújtanak az emberkereskedőknek áldozatul esetteknek az Európai Parlament által elfogadott szabályok.
2024-04-23 19:19:20, Hírek, Színes Bővebben
A bejárati ajtó több mint egy egyszerű nyílászáró
Igaz, egy beltéri ajtóhoz hasonlítva már nem is olyan “egyszerű” a szerkezete, hisz sok mindenben eltér a felépítése, kialakítása. A bejáratnál lévő nyílászáró szimbolizá...
2024-04-23 16:35:24, Hírek, Színes Bővebben
Az elektromos autók töltésének folyamata is megállíthatatlanul fejlődik
Hogy ez mit jelent a gyakorlatban? Az kétségtelen, hogy a villanyautókkal kapcsolatban a legtöbb kérdés a töltés kapcsán érkezik. Ez a legfontosabb terület, hisz nagymé...
2024-04-22 15:35:20, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Halas tanösvénnyel gazdagodott Pécs egyik kedvelt kiránduló helye a Malomvölgyi parkerdő.
Bővebben >>