Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Oszkár napja van.
Magyar találmányként világít a bicikliút Egerben
2015-12-07 21:21:24
Magyar találmányként világít a bicikliút Egerben

Magyar találmányként világít a bicikliút Egerben

Arról az egy kilométeres szakaszról van szó, ami Felnémetet Eger belvárosával köti össze és ahol nemrég viszonylagos médiacsendben átadták az ország első világító burkolatú bicikliútját.

 

A Living Road Világító Útburkolati jel néven levédetett találmány helyi fejlesztés és már legalább 5 éve létezik - ezt Farkas Tibor feltaláló mesélte az Indexnek telefonon. Azt is elmesélte, hogy az ötlet akkor született, amikor külterületen biciklizett, és egy kanyar elnézése után elesett. A férfi nem szakmérnök, és még a végzettsége sem hasonló, de azt mondta, hogy vállalkozóként előfordul, hogy "kifejleszt ezt-azt".

 

A technológia arra nyújthat megoldást, hogy a közvilágítás kiépítése, a hasznához képest igen drága egy ilyen frekventált környéken. A találmány lényege, hogy a hagyományosan felfestenek egy bevonatot, ami tartalmaz egy világító pigmentet. Ez a pigment képes hosszan, akár tizenkét órán át utánvilágítani, és csekély fény mellett is feltöltődik. A világító festés már meglévő és új bicikliútra is telepíthető.

További híreink
Ösztöndíj program a tehetséges hallgatókért
A Pécsi Tudományegyetem Műszaki és Informatikai Kara a Baranya Megyei Mérnöki Kamarával együtt indította útjára a Jutalmazzuk a kiválóságot! nevet viselő ösztöndíjprogra...
2016-07-31 07:56:16, Hírek, Színes Bővebben
Íme az ötös lottó nyerőszámai a 30. héten
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 30. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
2016-07-31 00:53:01, Hírek, Színes Bővebben
Cél az alacsony szén-dioxid kibocsátás
Európa alacsony szén-dioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérésének előmozdítása a cél.
2016-07-30 08:41:00, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A BÁCSVÍZ-KVSC hat fős csapattal vett részt az úszók Egerben megrendezett Országos Serdülő Bajnokságán. A lege...
Bővebben >>