Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Tünde napja van.
Magyar találmányként világít a bicikliút Egerben
2015-12-07 21:21:24
Magyar találmányként világít a bicikliút Egerben

Magyar találmányként világít a bicikliút Egerben

Arról az egy kilométeres szakaszról van szó, ami Felnémetet Eger belvárosával köti össze és ahol nemrég viszonylagos médiacsendben átadták az ország első világító burkolatú bicikliútját.

 

A Living Road Világító Útburkolati jel néven levédetett találmány helyi fejlesztés és már legalább 5 éve létezik - ezt Farkas Tibor feltaláló mesélte az Indexnek telefonon. Azt is elmesélte, hogy az ötlet akkor született, amikor külterületen biciklizett, és egy kanyar elnézése után elesett. A férfi nem szakmérnök, és még a végzettsége sem hasonló, de azt mondta, hogy vállalkozóként előfordul, hogy "kifejleszt ezt-azt".

 

A technológia arra nyújthat megoldást, hogy a közvilágítás kiépítése, a hasznához képest igen drága egy ilyen frekventált környéken. A találmány lényege, hogy a hagyományosan felfestenek egy bevonatot, ami tartalmaz egy világító pigmentet. Ez a pigment képes hosszan, akár tizenkét órán át utánvilágítani, és csekély fény mellett is feltöltődik. A világító festés már meglévő és új bicikliútra is telepíthető.

További híreink
Újra felberregnek a robogók Gyömrőn
Június 4-én, szombaton ismét Robogó Roadshow lesz az Eskü téren.
2016-05-31 21:47:14, Hírek, Színes Bővebben
Amíg a mentő megérkezik- Kimentés
Mindenki kerülhet olyan helyzetbe, hogy rajta múlik egy másik ember élete. Valaki rosszul lesz mellettünk, baleset történik a közelünkben. Akár saját családtagunk szorul ...
2016-05-31 16:46:56, Hírek, Színes Bővebben
Világsztár a Béke téren
A kerület 78. születésnapja alkalmából városrészünk önkormányzata igazi meglepetéssel szolgált az eseményt számon tartó lokálpatriótáknak éppen úgy, mint a színvonalas ki...
2016-05-31 06:15:39, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Kigyulladt egy Lada Tápiószecsőn, a gépkocsiban csak a sofőr utazott, aki időben elhagyta az égő járművet.
Bővebben >>