Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Bianka napja van.
Magyar találmányként világít a bicikliút Egerben
2015-12-07 21:21:24
Magyar találmányként világít a bicikliút Egerben

Magyar találmányként világít a bicikliút Egerben

Arról az egy kilométeres szakaszról van szó, ami Felnémetet Eger belvárosával köti össze és ahol nemrég viszonylagos médiacsendben átadták az ország első világító burkolatú bicikliútját.

 

A Living Road Világító Útburkolati jel néven levédetett találmány helyi fejlesztés és már legalább 5 éve létezik - ezt Farkas Tibor feltaláló mesélte az Indexnek telefonon. Azt is elmesélte, hogy az ötlet akkor született, amikor külterületen biciklizett, és egy kanyar elnézése után elesett. A férfi nem szakmérnök, és még a végzettsége sem hasonló, de azt mondta, hogy vállalkozóként előfordul, hogy "kifejleszt ezt-azt".

 

A technológia arra nyújthat megoldást, hogy a közvilágítás kiépítése, a hasznához képest igen drága egy ilyen frekventált környéken. A találmány lényege, hogy a hagyományosan felfestenek egy bevonatot, ami tartalmaz egy világító pigmentet. Ez a pigment képes hosszan, akár tizenkét órán át utánvilágítani, és csekély fény mellett is feltöltődik. A világító festés már meglévő és új bicikliútra is telepíthető.

További híreink
Tudta? Öt magyarból négy megszüntetné az óraátállítást
A magyarok 80 százaléka jelenlegi formájában eltörölné az óraátállítást – derült ki a Szallas.hu legfrissebb felméréséből. A mostani megoldás ellenzőinek a bosszúság mell...
2016-10-25 14:30:05, Hírek, Színes Bővebben
Mesébe illő tanösvény Kővágószőlősön
Ebben az esztendőben hét környezetbarát ötlet valósulhatott meg a Duna-Dráva Cement által életre hívott Zöld Megoldás-pályázat keretében. Október 23-án adták át az utolsó...
2016-10-24 22:25:48, Hírek, Színes Bővebben
Az ősz színei
Mutatunk egy lenyűgöző őszi videót amit a ViharVonal Viharvadász csapata készített. A felvételek zöme Vecsésen, a reptéren, és a Spotter-dombon készült.
2016-10-24 14:40:39, Hírek, Színes Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Hiszen a felmérések szerint a népszavazástól távolmaradók között is sokan elutasítják a kvótát, így a kormányn...
Bővebben >>