Helyi oldalak
Kedvenc oldalam
. Ma Márk napja van.
Magyarország jobban teljesít - Bulgáriánál...
2014-04-16 12:44:58
Magyarország jobban teljesít - Bulgáriánál...

Magyarország jobban teljesít - Bulgáriánál...

Magyarország nem teljesít jobban a 15 éves diákok tudását felmérő PISA vizsgálat tükrében.


Szövegértésben jelentős a visszaesés a 2009-es, matematikában és természettudományokban pedig a 2009-esnél lényegesen gyöngébb 2000-es szinthez képest is. Még ezeknél is rosszabbak az eredmények a kreatív problémamegoldás területén: a 44 vizsgált ország közül a 33. helyet sikerült megszereznünk, a régióban egyedül Bulgáriát előzve meg. A diákok több mint egyharmada ráadásul olyan rossz eredményt ért el, ami semmilyen továbbtanuláshoz, szakmai képzéshez nem elegendő, ők tehát teljesen kiszorulhatnak a munkaerőpiacról.

- A magyar visszaesés oka egyértelmű: a gyönge teljesítményt nyújtók 2009 óta még gyöngébbek lettek. Tekintettel arra, hogy az orbáni oktatási rendszer éppen őket próbálja mielőbb kiszorítani a minőségi közoktatásból, a következő évekre az eredmények további romlása prognosztizálható - jelentette ki Niedermüller Péter, a Demokratikus Koalíció elnökségének tagja szerdai közleményében. 

 

 

 A magyar iskolarendszer csak kockásít - kihalóban a kreativitás  



A politikus hangsúlyozta, hogy pártja ebből a szempontból tanulságosnak tartja a lengyel példát, ahol a diákok másfél évtizede még a magyarországinál lényegesen rosszabb teljesítményt nyújtottak.

- A lengyel közoktatást aztán a modern pedagógiai kutatások felismeréseit szem előtt tartva reformálták meg annak irányítói, aminek eredményeként a lengyel diákok teljesítménye látványosan, ugrásszerűen javult, az Orbán-kormány közoktatás területén megtett minden lépése viszont az elmúlt négy év során éppen e felismerésekkel ment szembe - emlékeztetett Niedermüller Péter. 


További híreink
Hagyományőrzés az iskolában
Bár az iskola elsősorban a tanulásról, a különféle tudományágak megismeréséről szól, ám mellette lehetőséget kell biztosítani a gyerekeknek a nemzeti tradíciók, szokáso...
2024-04-23 16:19:30, Hírek, Aktuális Bővebben
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Aktuális Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Aktuális Bővebben

Hozzászólások

Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>